pühapäev, märts 29, 2020

Valguseaeg

 Suveaeg!!!
Minu jaoks on kella keeramine koguaeg olnud mõistalik  küsimus. Kella keeramisega ei ole valgust või pimedust  ei vähem ega rohkem. Kellaaeg ei saa ju looduse vastu. Ja erinevates maades on erinevates kellaajad ning ometi on reisitud mõtlemata, kuidas kell mõjutab...  See on taaskord masside psüühiline mõjutus... Laulame kooris, kas hea või halb - oma mõte puudub... Võite vastu vaielda, kuid see on minu meelest. Rootsis käies korraks, ainult korraks, käis mul peas läbi, kuidas kellaajaga saab psüühika ja keha hakkama, kuid ajavahet ei pannudki tähele.
Jah, mulle meeldib õhtune valgus. Olen öö inimene.
Kuid usun, et valgus on tegelikult südames.
Nüüd tean seda järjest rohkem.
Lapsena kartsin pimedust. Mind polnud hirmutatud. Ma ei mäleta seda. Aga kuulsin igalt poolt, et kollid ja tondid on öös. Ega ma isegi ei tea,  mida täpselt kartsin... Aga keeldusin pimedas toas magama jääda. Lillia-öölamp põles igal ööl öökapil.   Alles aastaid hiljem, armastuseajal sain aru, et pimedas toas on tohutult valgust ja säravat rõõmu, õnne... Nüüd valgustab tänavalatern tuppa. Öökardinaid ei ole. Ei soovi ka.  Üldiselt magan pea tekki all, sest ei suuda valges magada... Väikene valguskiir on aga hea, kui näiteks üles tõusta - ei kommista. Tulelüliti on voodist kaugemal, pean enne hüppama ratastooli...

Panen siiagi need lingid, mida lugesin täna tavaliste paanikat tekivate uudiste asemel. Ma tean, et mu blogi loevad needki sõbrad, kel pole facebooki. Minu arust on kahe erineva mehe selgitused vägagi ühte suunda ning hästi selgitavad. Nagu minagi olen oma arvamusi ettevaatlikult, kuid siiski julgelt  kirjutanud. Ma pole nii tark nagu teadjad, kes paremini oskavad oma mõtteid väljendada. Olen aga piisavalt tark , et olla rahulik ja õnnelik. Elada oma elu julgesti. 

https://alkeemia.delfi.ee/mystika/esoteerika/michael-laitman-praegune-kriisiolukord-paastis-meid-maailmasojast-toimub-maailma-vaga-tosine-vaimne-umberhaalestamine?id=89389013&fbclid=IwAR1EiiL3VZYUTtVvxWJoiIIKwd_zvlPxC0UNJh77prreQPKnBwhi7wy2NEY

https://www.empaat.ee/konstellatsioonid-ja-korona/?fbclid=IwAR1U1cBS0B8_bSTINvG6F_MWZrAya4jfYbCrpt3bkLuz0oQoaJgQ370yrvI

Täna rohkem tava - paanika uudiseid ma ei kuula ega loe. Mulle aitas selles, kuidas "loeti" õnnetuid surnuid üle... Tegin just kohvi ja karjatasin ausalt: laske vähemasti surragi rahulikult... Olin väga kurb. Meeletult kurb. Kassidki ehmatasid mu karjest, jooksid minu juurde. Hooldekodus ju ootedaksegi surma...Kas on koroona või mitte. Keegi ei vii viiruste pärast oma inimesi hooldekodu - andke andeks. Ja need olid vanad - küllap nende aeg saigi praegu karmil ajal otsa ... Aga kas neil oleks olnud veel midagi kellegile öelda...  Ma väga loodan, et lahkunud hinged leiavad rahu ja toimetavad sealpool kenasti armastavalt edasi...
Olen hooldekodus ja haiglaski näinud surmi... Tohutu kurbus ja otsutusvõimetus. Omaksetele öeldakse, et me tegime ju kõik... Hooldekodus oli memm, kes ütles mulle veerand tundi enne äraminekut: Tiia, ära karta , mul on hommikul palju parem ... aga sina ole tubli... Mina olin päeva jooksul öelnud töötajatele, et kutsuge kiirabi või tehke midagi... Olen memmele hästi palju mõelnud ja tänanud, et ta ühe lausega õpetas mulle nii palju... Usun sedagi, et mina olin viimane, kellega rääkis. Ta läks wc-sse ja tagasi tulles kukkus kokku... Tean, et tal ongi nüüd parem... Ta oli üksinda... Ma ei mäleta ta nime, kuid mäletan ta hingesoojust ja sära, et läheb koju veel...
Ja meenus kallis Karel, kes läks pilve peale karantiinis olles... Niipalju, kui tean, siis mitte viiruse tõttu... Kuigi usun, et ta tunnetas oma minekut ettegi... Mullegi püüdis seda mõista anda päris mitu kuud, kuid mina ei saanud aru... Ei tahtnud või ei julgenud... ´Ma ei tea, mis siis oleks veel olnud, kui oleksin veel ükskord tema juurde, istusin autos haiglaukse taga... Telefonis oli viimased sõnad Karelilt mulle: ole tubli ja kalli...
Aga ei , me ei taha enne mäletada olnud surmasid, mis on olnud ka kuidagi valusamad... Miks nüüd puhudakse ülemõistuse suureks hoolivuse, et kuidas hoolidakse ikka... Andke andeks, mina ei usu .

Hoidke iseend väga hoolivalt.💖

Kommentaare ei ole: