kolmapäev, märts 04, 2020

Ma üllatun jätkuvalt

Hommikul sain hilinenud soove ja lisati Ita Everi sõnad: Ma ei vihasta, ma üllatun! Sooviti Ita Everi ütlemisega mulle jaksu vaid üllatuda, mitte vihastada, sest elus on ju nii - nii palju värve...
See soov Lealt andis mulle nii palju jaksu juurde. Hea, et keegi tuletab mullegi meelde eluvärve. Tavaliselt tuletan ise seda teistele meelde.
Olen isegi kuulnud Ita Everit seda ütlemast. Meeldis väga. Kuid oli ununenud...

Üllatun edasi.
Täna sain teada, et mind ei peagi uuesti hindama. Sest minu isikliku abistaja teenuse taotlus, mille saatsin eile õhtul, kattus (test)hindamisega. Kõik tegevused ja toimetused kattusid. Ise olen veendunud, et palju ei kattunud, sest suht palju kirjutasin vihjedena taotlusele, kui palju IAT annab juurde hingele ja psüühikale, et jätkusuutlikult enda eest vastutada ise. Vot, seda ei hinnatud!! IAT on füüsiline teenus, olen nõus, et füüsiline abivajadus on esmatähtis ka iseendal väljaselgitada ja ametnikel, kuid füüsiline pool on alus aga hingelennule ehk siis iseseisvale täisväärtuslikule elule. Taotluses püüdsin hästi täpselt öelda, mis füüsilist abi vvajan isikliku abistajalt.
Pagana hea oli lugeda, et ilmselgelt olen suurepäraselt kohanenud jne. Aga millega või kellega kohanenud... Iseendaga!
Kuid üllatus - üllatus: ühiskond ja  on ametnikke, kes ei ole kohanenud minusuguse kohanenud inimestega!!! Siin kohal mõtlen ametnikke üle Eesti...
On ju nii.
Oleks olnud üsna naljakas, kui testhindamine ja taotlus poleks kattunud. Kes siis veel oleks osanud minu füüsilise ja elu üle paremini kosta, kui ma ise?!!

Võib - olla olengi õel, kuid arvan jätkuvalt, et enda eest tuleb seista ja võidelda... Tegelikult, mulle ei meeldi võidelda... Armastan lihtsalt olla julge ja aus. Päris heaga. Elus ei saa leppida sellega, millega kõhutunne/südamehääl ei soovi leppida.
Hing on tähtsam, kui keha.
Hingeta ei elaks vist kuigi kaua. Hing vajab... eluvärve. Hing lennutab raskemagi füüsiliste puuetega keha edasi...

Vaatame, mis nüüd edasi juhtub IAT-ga...
Usun, et üllatusi tuleb veelgi...
Mina jään iseenda juurde.

Kommentaare ei ole: