esmaspäev, veebruar 25, 2019

Taaskord isikliku abistaja otsingul, aga enne mõtted

Taaskord olen isikliku abistaja otsingul. Suhteliselt äkiliselt. Praktiliselt üle öö. Lihtsalt elus tuleb ikka ootamatuid hetki ette, millega ei oskagi enne arvestada, kui ootamatu hetk käes on. Siis on üks kogemus juures ja pean ikka edasi minema.
Nii lihtne see elu - olu ongi!!!
Esma pilgul näib aga raske ja karmgi, kuid hakata mõtlema - egas ei ole aga küll. Peab asju niiviisi võtma ainult, et kõik, mis juhtub, juhtub millegi (hea) jaoks ning juhtunu eest tuleb tänulik olla. See viis ka natuke edasi. Õpetas tarkustki juurde. Kui osata sedasi mõelda.
Mul oli tegelikult paar (uut) tüdrukut...   Ütleme nii, et kõik ei saa olla minu inimesesd, seda esiteks. Sest super hea isiklik abistaja peab harjuma ka sellega, et usaldan teda nagu iseend või siiski üks gramm vähem. Ma ei saa teistviisi. Siis mu elu - olu läheb sassi või pöördub pea peale, kui isiklik abistaja teeb midagi tähtsat ise. Mina luban niigi tal üsna palju oma  loovust kasutada, kuid head isiklikud abistaja teab/tajub oma piire. Päris minu inimene  isikliku abistajana hakkab üsna kiiresti koos minuga nö hingama... ja siiski säilib kindlasti kaks ise hingamist. Muidu ei saa ka. See on arusaamine, mis mul tulnud aastatega.
Usun, olnud ja praegused isiklikud abistajad saavad aru, suurepäraselt, mida mõtlen.
Teiseks, kõikidele ei sobi isikliku abistaja töö. Seda ei saa pahaks panna. See loomulik ja normaalne.
Kolmandaks, meil igalühel on isiklik elu, valikud ja otsused.
Ei ole ikka sedasi, et ei julgeda öelda, kui tahetakse töölt lahkuda. See pole ainult minu probleem. Olen kuulnud küll ja veel, kuidas kõnnitakse töölt minema... Üldiselt tekitab see veidi hirmu, mis saab  veel tulevikus...
Siiski,
loodan, et ehk need ajad, lühikesed või  pikemad, isiklikke abistajatega, on miskit ikka õpetanud  meile kõikidele, et leida kas või iseend aina uues valguses...

Igaks juhuks mainin, see postitus EI ole veel tööpakkumine. Jagada ei tasu.

Päris lisakäteta ma ei ole.
Mul on Hanna ja Kristi ja Viktoria vaheldumisi...

Kuid vajan veel kedagi.
Teda hakkangi varsti kohe otsima jälle...

Kommentaare ei ole: