kolmapäev, jaanuar 26, 2022

"Helesinine teistmoodi päev tuleb täna..."

... Ütles väike Sillu piiludes hommikul kardinate vahelt välja. Enne kui läks lasteka tööle 😉

Minule tõesti oli pisut teistmoodi valguse ja ilusate varjudega päev. Nägin hommikul ilusat talvist Eestimaad. Isegi Põrgupõhja oli meeletult kaunis... talveilust metsade vahel. Ja tõesti... helesinine valgus kõikjal... 
Kui vähe saan tegelikult hommikuti õue. Olen kindel, et see talv olin esmakordselt kell üheksa hommikul õue ja autosõit algaski... Võrratu tunne. Hommiku karke õhk on hoopis teine kui õhtune.  Toas olles, või siis lõunast välja minnes, ununeb ära hommikune lõhn .

Eile õhtul vaatasin  autoaknast tähistaevast. Paar tundi... Päris üksi ma muidugi ei olnud, kuid osaliselt mõtlesin enda mõtteid. Mõtlesin elu järele... Õhtu oli ka imeline.

Siis kodukinos. Külas - kodukino telekas. Ometi hoopie  teine tunne, kui kodus üksi vaadates filme...

  Sai internetist eemal olla.
Mul arvutist kopp ees. 
Vähe. 
Tahaks PÄRIS elu vahelduseks. 
Tunda õhku.
Naerda teistega hingetuks 
Ja nii edasi. 

Viisime renditud ratastooli parandusse. Aga ITAK-.i klienditeenindaja arvas, et ´tagastan tooli. Hetkeks oli segadus... Huvitav, kas see mingi märk, et ehk hakkan kõndima, sest ratastooli pole vajagi... 😋😂Isegi  tagastusraha 48 senti jõudi tagasi anda... 

Käisin hooldekodus ... Taas tõdesin, et ükskord soovin näha mitte ühte hooldekodu maailmas mitte kellegi jaoks...  Energia seisab või õietu ei ole ollagi energiat.... Vähematt, kus käi(si)n ... Puhtjuhuslikult kuulsin selja tagant, lihtsalt riivas kõrva ja torkas südame,  kuidas üks mammi palus hooldusõelt murtud küünt lõigata . Hooldusõde nähvas, et oota lõikamispäeva, täna see pole... Vaatasin omi roosaks lakitud  küüni ja nutumaik tuli suhu... ja samas tänasin oma elukingitust, et saan elada omas kodus oma elu . Isegi murtud küünt lõikab abistaja mu valitud hetkel... See lõikas südame hetke, mul oli palju muule mõelda ... Ma ei taha öelda, et saan aru, et töötajaid vähe ja  palk väike...  Aga kuhu jääb lihtne inimlik suhtumine...See on õnneks maailmas veel ikka alles. Tean oma kogemustest. 
Kuid milline on väärikas vanaduspõli... Nüüdses maailmas, kus räägime ka võrdväärsusest...  Küünte probleem võib olla pisi, kuid kas suures plaanis on pisikene... Pange tähele imepisikesi asjugi.

Kommentaare ei ole: