laupäev, mai 27, 2023

Otsustatud naljata

 Ärkasin. 
Kuidagi hea olla. Kerge. Tavaliselt hommikuti mõtlengi, et tuleb uus hea päev. Leppisin, et täna ei saa minna Jüri raamatu esitlusele Tartus. Pole hullu, eelmine aasta sain ta esitlusel  Tallinnas. Tean endast, et esimene esitlus ongi see kõige - kõige... 
Siis leidis sõber mulle maja... Näitas... Mulle meeldis kohe. Sobib minu soovidega ja plaanidega. Olen vaatanud küll kortereid,  kuid miski pole ikka see... Et soovin siiski vabalt õue minna, aeda... Sel majal saan terrassil hommikuti kohvi juua ja õhtuti maalida...
Abistajatele saab oma tuba. Ja mõni tuba ning köök mulle ka. Saab teha asju, millest olen aastaid unistanud. 
Nüüd tuleb hakata rohkem ja rohkem soovima, kui ma ei taha siia nelja seina jääda surmani... Kaua ma hoogu  võtan siit tänulikkusega minna ning alustada enneolematut loomist jäädes iseendaks...?!
Ja kui kaldtee ning väike lift paigldada... on ideaalne puitmaja, mis tuleks kokku panna... Pisut suurem, kui mu praegune kodu. Üldiselt väike.
Väikest maad ka vaja. 
Siis saab Kass Bongo õue. Aeda. Äkki leiaks hiiregi - aga mu silma all ärgu hiirt toogu... 
Võtan koeragi.
Aiatibi kolib uue kodu värava ette.
Ja siis võtan printsigi vastu,  kes oskab naela seina lüüa ja kõike muud teha...  End ja mind väärtustama, oleme tõeline prints. 
Lastele jätkub samuti ruumi. 
Männipuu ka kasvama õuele...
Ja nii edasi.

Ägedad ja asjalikud plaanid selleks suveks siis mul... 
Unistusega tuleb julgelt mängida.   Manifesteerida või soovida palves või unistada jõudsalt. Siis tulebki maailma hubasem ja mõnusam kodu. Sest see on minu kodu...
Praegugi on mul hubane ja  mõnus kodu. Siin olen (olnud) ka koduhing... Kuid... tunnen ju ammu ja järjest rohkem, et siin enam ei loo miskit, miski nagu seisaks, kuigi näiliselt füüsiliselt kõik liigub... 
Uus loomine tõotab kindlasti uuri pingutusi ja tarkusi. Uusi rõõme ja probleeme, mis lõpuks on head lahendused. Lahendamatuid probleeme pole olemas. 

Hommikul tõmbasin manifesto kaardi. Enne tõmbasin kujutasin, et istun uues kodus ja soovin teada, miks ma selle uue koduloomise  ära tegin. Ning kaart ütles: Oled õnne teeinud ära. See omakorda üllatas mind. Ma ei teadnudki, et selline kaart pakis on...

 Vot nii

Kommentaare ei ole: