reede, november 17, 2006

Veel jalaga maalimisest :)

Jäin mõtlema, miks mu mõned sõbrad on tellinud maalid... Ok, ok tellitud maal ei lähe nende postkasti, vaid otse seinale :)
Veel meenus mulle, kuidas Kristaga oktoobris vaatasime Mella pool KUNSTI. Hinge kinni pidades. Ma polnud ausalt nii palju head kunsti, mis jalaga tehtud, näinudki. Nii lähedalt. Mõistsin, kui palju on minul veel õppida värvide maailmas.
Kui ebaproff olen veel.

Ja alles paar tundi tagasi öeldi, selleks et mind hakata õpetama, peaks tema õppima jalaga joonistama. :) Minu meelest on siin tänasele mõtlemis iva meile kõikidele. :) Palun, mõelge, kas suudate tajuta, kuidas on kätteta kunsti teha! Mina isiklikult tean, et mina ei suudaks suuga maalida. Täpselt samut mul ei ole võimalik tunnetada oma käsi joonistamisel. Me kõik tunnetame oma tunnetust ja oleme sellega harjunud. Tunnetust on võimalik küll juurde õppida, kuid vahel on see lihtsalt võimatu. Kui nt puuduvad käed...
On igasugust kunsti.
Mulle tundub , et Eestimaa mõned inimesed ei ole veel harjunud teistmoodi kunstiga, mis ei ole teistmoodi. On ainult teistsugune kunsti tegemisviis.
Asi ei ole arvedest. Imelik, arveid postkastis nähakse, kuid jõulukaarte mitte. Kas silmad tõesti ei näe midagi muud, kui raha ja pettust? Kas teate , kui kallis huvi on maalimine. Olen korduvalt ostnud viimaste kroonide eest värve... Ma ei taha öelda, et makske arveid. Siin on oluline igaühe südamehääle valik. Soovin öelda, et elus on palju asju, mida ei saagi rahaga mõõta.
Kuidas mu hing säras, kui esimest korda Sirli mainis soovist, et soovib just minu tööd tuppa Ma ei uskunud oma arusaaamist :) Ma ei mõüelnud rahale, mida küsida - ei ol,ud iuialgi mõelnud hinnale. Mina ei olnud selleks küps ega olegi. Sirli oli. Eelmine pühapäev, kui Sirli mind koju sõidutas, tuli maali vaatama - kutsusin aralt vaatama, kas meeldib - ning ewi uskunud taas , et ta Sirli soovib just seda maali poja toaseinale.
See on RÕÕM mulle.
Et mu maaalimistöö on väärt NAERATUSTKI.
Isegi mu papa väljendas praegu uhkust, et maalin jalaga. Kunagi joonistas temagi ülihästi . Käega. Mõnikord soovitan papale uuesti joonistama hakata... Tema tõdeb, et ei oska enam...

Sallivust ka veel :)

Kommentaare ei ole: