esmaspäev, märts 23, 2015

Rikas naine või mees pühapäeva hommikuks?

Mind  kummitab veel üks soovitus reedesest  konverentsilt.    Seda soovitas jurist küll Tomile, kuid mul tõusid kõik  ihukarvad püsti: parim lahendus on   võta  ja leida rikas naine, kes hakkaks abistama.
SORRY väga, kuid see on halvim soovitus. Kui see oli nali, siis oli nali väga vales kohas.   Minu abielu  läks osaliselt just sellepärast lõhki, et Aivar ehk exabikaasa hooldas mind ja me armastus lämbus. Muidugi see õigusta olnud vägivalda,  kuid vägivallal  on põhjused...

Hommikul kohvi  tehes endale ja kohvi  juues, mõtlesin jälle  sellele... Ma sooviksin, et mu mees, olgu ta siis rikas või vaene, tooks  mulle kohvi  ja pannkoogid vaarikamoosiga  voodi,  mitte mu isiklik abistaja. Isiklik abistaja tähendaks seda, et ma ise tassiks hommikusöögi voodi... Vabandus,  kuid olen isikliku abistajaga töösuhtes, kuid oma mehega soovin olla armastussuhtes.
On vahe?
On vahe!
Soovin jääda siiski naiseks, kellel on  ka oma isiklik elu ja vabadus. Naiseks, kes saab meest üllatada uue välimuse, uue pesuga, uue lõhnaga, kuid miks mitte uue tööga jne. Selleks ongi mul  isikliku abistajat vaja, et olla   mehele koguaeg avastamisrõõm. Armastusest sõltumatu!   Aga seda hoopis teises tähenduses.    
Soovin tunta  mehe käsi.
Isikliku abistaja käsi olen õppinud mitte tundma - muidu vastasel  juhul läheksin vist lolliks... Ei ole  sugugi kerge taluda kellegi käsi pidevalt enda ümber.

Et kas mul on keegi?
Hetkel ei  ole. Hetk kestnud juba mõned head aastad. Sest mu nael mehe valiku suhtes on väga kõrgel!!  Kuigi  mulle  on tehtud ka abielu ettepanekki -  ahjaa, see on küll esimest korda, kui seda avalikult mainin.... Loomulikult ei olnud nõus :) Nael oli kõrgemal! Võib - olla kaotasin midagi,   kuid arvan, et siiski olen  rohkem võitnud.
Mul on  IAT jätkuvalt alles.
Tean täpselt, millist püsisuhet soovin, et see toimiks kaua. Surmani.

Saan aru, et reedesel juristil ei   olnud enda kogemust üleüldse puudega inimeste teemadel. Kuid kõik  muu... Mina isiklikult ei pöörduks abi   saamiseks tema poole, sest ta ei saanud asjale pihta. Nagu mu üks riigi poolt määratud esindaja enne kohtuistungit, kes ütles: appi, kui haige olete ja tahate veel lapsi... Ta nägi mind   esmakordselt. Ajasin teda paar kuud taga.... Õnneks selleks ajaks olid minu kõrval  asjalikud noored  tudengid esindajateks. Loobusime riigi poolt määratud esindajast.
See võis olla ehk  13...14 aastat tagasi.

Omastehooldajad ei rääkinud  sõnagi lähisuhte vägivallast ...   

Kommentaare ei ole: