kolmapäev, detsember 13, 2017

Omaenda masendus

Mul on omaenda masendus täna pool päeva. Ma ei varja ega salga.
Tujutu olen.
Mõtlen, et sageli on masendus hallimassi masendus. Aetakse küll jõulude ja pimeda aja, ja jumal teab mille kaela veel. Tegelikult ka masendust tuleb ju iseenda seest ja on iseenda sees aeg - ajalt. Tunded, head ja halvad, rõõmsad ja kurvad, on ikka iseenda omad - aga me ei mõtle tihtilugu sedasi. Pagan kui hea on teistele mõelda ja teisi näha, selle asemel, et korraks peegelpildis vaadata endale otsa ja küsida näiteks, mida saaksid muuta  ise...

Mul sai mõõt täis teadmatustest, ootamistest ja kannatlikkusest. Naeratustest, et ei ole midagi, kui ei tea - ootan - kannatlik olen, sest homme on ka päev... Kui tohutult olen elus oodanud pisiasjugi ja muid suuremaid  asju, ja inimesi. Küllap ootan edaspidigi... Ja ootan kannatlikult. Naeratades. See ju minulik.

Aga mõtlen ka, et pean rohkem ikka lootma iseendale. Võib - olla olen hoopis selle ära unustanud. Natuke unustanud... Kuid lootuseta ja usuta endasse ei suuda ma loomulikult olla rahul ja särav. Ka teistelegi.
Lihtne ja loogiline.
Minu enda sees on teadmine,  mida soovin iseendalt. Pean sellega tegelema.
Suudan ju jääda iseendaks ka siis, kui jäängi näiteks võib - olla päris üksinda või mis iganes... Sest mind on kõigepealt iseendale vaja ning kui olen endale olemas, suudan olla ehk ka ikka teistele olemas...

Usun, jõulude aeg saavad mul loov aeg. Loodetavasti saab üks maal valmis. Minu jaoks on pühad olnud loovad. See hea. Kuigi loon vahel hästi nukrameelsena...

Olen tänulikki, et mul on omaenda masenduski. Vahetevahel. See viib mind edasi...

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Mind häirib alati, kui loen fb.-st ühte postitust. See on: "Elu annab Sulle alati teise võimaluse. See on Homme".
Elu ei anna alati teist võimalust, sest mõnele inimesele jääb tänane päev viimaseks. Masendus! Kellel meil seda ei oleks. Mõned muutuvad teotahtelisemaks, teised poevad nurka. Kuidas kellelegi. ;)

tiia ütles ...

Mulle tegelikult meeldib ütlemine: HOMME ON TÄNA. Sest elada tuleb täna ja praegu, järgmine hetk võib olla hilja.

Elu ei anna teist võimalust, vaid iga hetkega õpetab midagi. Kas õppime - seda teab igaüks küll ise...