esmaspäev, aprill 22, 2019

NOORUSE LUGU

 Linda Järve raamat ajakirjast "Noorusest" (2017). Nädal tagasi tänu blogimisele Nooruse kirjast jättis Linda kommentaari, et on olemas raamat ja suhtlesime ka veidi Lindaga. Raamat müügil Apollos.
Kellegist Tiia Jaanussoni "Jalakirjast" on meenutusread  ja Svea Talving käis Tiial külas kaks korda - käis küll. Nüüd on Tiia kunstnik ja kirjutanud raamatuid, isegi blogib.
Ups!!!
Tiia Järvpõllu blogigi on tähelepandud!
Aga raamatus leidsin veel mitmede armsade inimeste nimesid... 1987 aastal hakkas Noorust kajastama invateemat.
Mulle on arusaamatu siiani, kui öeldakse, et mina olen olnud üks esimesi, kes hakkas võitlema nagu ka teiste puuetega inimeste eest... Ma pole võitlenud eriti. Olen lihtsalt elanud ja iseenda kaudu ehk teisigi aitanud...
Tegelikult mind kummitab tänagi küsimus, kust võtsin julguse oma  unistustest rääkida - siis ma ju ei teadnud, et unistustel on komme täide minna... Mind ei keelatud ka... See oli hea tunne. Sveale vastades tundis mu hing, et midagi hakkab elus muutuma...
See salatunne ei olnud vale.
Olen selle eest tänulik. Vahel ei olegi vaja teada, kellele olla tänulik. On hetki ja aegu, millele olla tänulik. Sest need suunavad meid, pööravad meid ja mis iganes...

Mina olen üks pisikene naine, kelle elu Noorus muutis.
Usutavasti on tuhandeid, kelle elusid ajakiri natukenegi muutis...

Minu meelest Noorus on olnud Eesti ajaloos, minu nooruse ajal väga tähtis. Rohkemgi, kui praegu näiteks facebook... Tunded ja rõõmud ja mured on ju peaaegu samasugused...

4 kommentaari:

Tõnu Karu ütles ...

Tere, Tiia, Aitäh Sinu kirja eest ja Noorusele tähelepanu juhtimise eest. Jah, oleme aastaid tagasi Linda Järvega palju koostööd teinud ja ta oli üks neist, kes julges puuetega inimeste muredest kirjutada&rääkida Püüan Apollo poodidest seda raamatut otsida ja ehk leiangi. Oleks põnev, kuidas sellealane tegevus toona kajastust leidis. Kena kevadet Sulle ja Sinu kallitele, Tõnu

tiia ütles ...

:) Aitäh heade soovide eest ja vastukajan samade soovidega.

Vaatassin netis, et raamat Apollo poodides täitsa olemas veel,

Linda Järve ütles ...

Aitäh, Tiia, ilusate mälestuste ja sõnade eest Nooruse aadressil. Mul on väga hea meel, et see ajakiri suutis Su elu mõjutada nii, et Sa tagasivaates sellega rahul oled.
Soovin Sulle ikka häid sõpru ja abistajaid, loomingulist ja reibast meelt ning kõikide unistuste täitumist.
Ja aitäh ka kenade fotode eest - alati on rõõm näha oma raamatu lugejaid.

tiia ütles ...

:) Minupoolne rõõm