esmaspäev, aprill 01, 2019

Asine 1. aprill

Ma ise tõesti ei ole saanud täna südamest naerda.   Mulle ei ole keegi aprilli teinud... 😂 ega proovinudki teha... 😂 See ongi kõige naljakam. Ootasin lausa, et saaksin  enda üle  naerda  ning unustaksin argimured...

Projekt "Isikliku abistaja teenus - kuldvõtmeke ligipääsuks elule" on esitatud Tartumaa KOP-le.  MTÜ TM Loovuse alt. Soovime korraldada isikliku abistaja teenuse päeva 13. juulil. Minu meelest sai päris hea projekt. Aitäh Kastre vallale kaasa mõtlemise eest. Alati on mul hea koos töötada Maarja ja Leaga TM Loovusest. Kindlasti aitäh ka mu nõuandjatele Laura ja Pillele, Kristile, kes teevad vägagi hästi, mida isikliku abistaja töö kujutab ja kes on õppinud ka projekte kirjutama. Hommikul parandasin / muutsin projekti veelgi paremaks.
Ma olen ise rahul.
Me tüdrukutega hoiame nüüd kõiki  varbaid ja pöidlaid, et projekti rahastakse.

IAT - kuldvõtmekese päev tuleb igal juhul.
Kas projekti raames või projektita.
See olen ju mina, kes läheb läbi tule ja vee.  Kui ma midagi soovin teha, siis pean ära tegema, ükskõik kuidas. Kui kuidagi ei saa, siis kuidagi ikka saab!

Veel käis mul külas  valla sotsiaalosakonna juhataja Karmen. Rääkisime jällegi IAT-st, valla tulevasest projektist Innovele. Saan aru Kastre vallavalitsusest, et soovib head elanikkele. Kuid õhtu otsa olen omaette mõelnud edasi - tagasi ja mul on taaskord tunne, et olen jooksnud peaga vastu seina... Keeruline on selgeks teha,  mis tähendab  isikliku abistaja abi teenuse kliendile ja see ei ole mitte ainult poes ega arstil käimine. See on kõige suuremalt enese väärtustamine ja see pole füüsiline, kuid ka füüsiline väärtustamine ka. Mugavusstoonist tuleb meil kõikidel välja tulla. Ka ametnikel. Lahti lasta eelarvamistest, et tava inimesed teavad - saavad  ja puuetega inimesed ei tea ega saa. Eelarvamine, et puuetega inimesed käivadki arstil ainult...

Mina oleksin eile osalenud meeleavaldusel "Jah vabadusele, ei valedele", kui...  Muretsen tõsiselt Eesti elu - olu pärast. Mul on tunne, et varsti ei osata hoolida ei teistelt ega iseendastki, tuleb kaos... Diana tegi mulle ettepaneku meeleavaldusel rääkida. Mõtlesin ka natu, mida rääkida... Jah, vabadusele kõikidele, ka erivajadustega inimestele. Mõtlen praegu. Vahet ei ole, milline oled või kes oled... Viimasel ajal tajun, et kui ei ole miskit öelda, siis tulevad meelde puudega inimesed ning siis lubadakse raha neile... Mind isiklikult ei osta vale ja väikese rahaga ära...
Poliitikast mõni teinekord pikemalt... 

Kommentaare ei ole: