laupäev, august 15, 2020

Kaotajad ei olegi!!!

     Minu meelest on Kuldvõtmekeste ootamatu ja üllatuslik auväärne võit - heaolu auhind ehk teine koht seekordsedel loometalgudel Võrumaal Antsla vallas - võit paljudele meie Eestimaal. 😍     

Meie Kuldvõtmese meeskond  Eesti Lihasehaigete Seltsi esimehe Jüri eesvedamisel arutasime, vaidlesime, otsisime neljapäeva õhtust tänase keskpäevani lahendusi, kuidas toetada ürituste korraldajaid erivajadustega inimeste võõrustamisel. Isiklikult mulle meeldib sõna "kaasamisel" rohkem. Võib - olla tundubki kohati see ammune ära räägitud teema, kuid ikka jälle põrkame kokku, et meid ei ole oodatud või meiega ei osata ümber käia, kas siis oskamatusest või teadmatusest või... Olgu see mõni tantsuüritus või erakonna üritus - ikka sama probleem vahel ja üpris tihti.  Üritustele minemine ja neist osasaamine on ausalt öeldes mitmetahuline probleem.
Esmalt pidime välja töötama äppi, mis koondaks kokku ürituste  teaved, korraldajad, erivajadustega inimesed. Helpificu keskkonnas. Seejärel koolitused...
Mina olin kohe ja  olen arvamusel, et üksnes äpp ega koolitused ei lahenda veel probleeme ega küsimusi. Peab siiski ise kõikjale kohale minema : halloo, siin ma nüüd olen. Mu meelest, see ongi suurim õppimisvõlu. Korraldajast erivajadustega inimesteni. Aga ka erivajadustega inimene võib olla korraldaja. Nagu mina olen olnud. Siis tuleb ka teiste inimestega arvestada.
Seekord rääkisin mina suht vähe. Mulle sobis tagaplaanis olemine. Ma pole äppide inimene. Vastu ka pole. Kuid...
Lõpuks jäimegi Jüriga üritustel käimiste juurde, et kaardistada ja kirjutada, suhelda jm. Tuua korraldajatele positiivsust esile. 
Meeskonnas olid veel Võrumaa töötukassast Piret ja Oliver, Võrust Tiia, Kristina Helpificust, Taavi, Valev, Mirjam.
Lihtsas lahenduses peiduski vist eduvõti. 
See äratundmine tuli meil Jüriga, kui esmased rõõmuhõisked olid vaibunud.

Kusjuures mentorid keerasid paarkorda asja pea peale. Tean, et õieti. 

Esitluse tegi Jüri hästi. 
Zürii sai aru. Hindaski me loovust kõrgelt.

Mulle meeldis, et võtjaks sai võru keele meeskond. Meeldis just aspekt, et hoida alles seda, mida on üsna raske hoida alles. 
Nad lubasid teha võru keelse kohvikugi. Eks siis lähen ükskord sinnagi kaema, kuidas seal lood näiteks ligipääsuga ja muuga. 

Nüüd algab töö... 

Oktoobris muide toimub Tartumaa loometalgud...

Kommentaare ei ole: