kolmapäev, detsember 29, 2021

Tants ümber koroona boonuse ehk uskumatult kurb, mis toimub

 Oh jummel, lootsin, et  koroona teema ei leia kohta mu blogis vähemasti aasta viimastel päevadel  Kuid... Mina ise olen  rahulik ja rõõsa.  Ma tean ju, et praeguses koroona sõjas, mis on minu meelest ka kolmas maailmasõda (kuigi paljud seda nii ei usu), on kõige mõistlikum jääda enda heasse energiasse ja rahulikuks. 

Aga tean minu isiklikud abistajad ei saa Kastre valla poolt boonust, sest neil on käsundusleping, mitte tööleping. Kuu tagasi lubati kõikidele valla teenistujatele 250 eurot, kes on vaktsineeritud. Nüüd täna hommikul, tegelikult juba eile õhtul, aga selgus, et käsunduslepingutega ei saa boonust. Lisan juurde Eglele saadetud ametliku vastuse tema loal: 
"Tegemist oli teenistujatele (need on siis kas ametnik, teenistuja või abiteenistuja) makstav boonus. Teenistuja on töölepingu või ametisse käskkirjaga nimetatud riigi ametiasutuse koosseisus palgaline töötaja.
Teiega on sõlmitud käsundusleping, mis on võlaõiguslik leping."
Nõuti vaktsineerimistõendit. Tüdrukud saatsid. 
Muidugi tudengid arvestasid selle rahaga, kui juba vaktsiin on tehtud...

Minule tundub see, et tahetakse juba vaktsineeritud inimesi  omavahel tüli ajada. 
Arvan, olen veendunud, et selliseid juhtumeid on mujalgi... 
Olen päev otsa  mõelnud, mis seos on vaktsiinil mingi lepinguga... Ja üldse, mis inimeste diskreerimine see jälle on...

Mul ei ole tõesti endal mingit vahet, kas mu sõbrad, isiklikud abistajad, ja üldse minu inimesed on süsti teinud või ei. Nad on alati kallid. Viirustesse võib nakatuda mõlemapidiselt. Mina ise ei tee mitte ühte vaktsiini. Pole iial saanudki ühtegi. Hirmu mul ei ole surma ega muu ees. 
Vaktsineerimine olgu igaühe enda otsus, sest keha ja ka hing on siiski igaühe enda vastutada.
Soovitan siiski, et enne vaktsiini tegemist hoolega mõelda, kas tasub teha... See hea soovitus . Keelata ega käskida tegema mina ega teine ei saa. 

Sedagi tean, et käsundusleping on halb. Mina poleks oma abistajatele seda teinud.
Valla poolt on boonuse lubamine kõikidele suur apsakas... Mulle meeldib see kogunisti.

Vale lubamine boonust saada, paneb mind küll aina rohkem mõtlema, mis on pistmist piirangutel viiruste levimise ärahoidmisega. Kas töölepinguga vaktsineeritud töötaja on siis ohtlikum, et talle ´võib anda boonust või mis... Või miks üleüldse boonust vaja anda...

Ja vähihaiged  rahata ... Annetasin isegi neile ...

Kurb.
Lihtsalt kurb. 
Väga kurb, millises maailmas oleme ja elame. 

Siiski mul on usk armastusesse ja hoolimisesse - ühel hetkel võidab see, kui endast antakse armastus ja valgus ja ausus...

Kommentaare ei ole: