laupäev, oktoober 29, 2022

Hommikune meditatsioon...

 ...  on parim olla iseendaga vaikuses. Sellest olen arusaanud viimastel kuudel eriti, kuigi seda tean ammu. Kuid on olnud kergem ärgata ja kohe mõelda tihti, kui palju teha ja mis jääb kindlasti tegemata...  Automaatne hall negatiivsus... 

Õnneks mul pole olnud seda aastakümneid.  Kõige kiirem laeng on pilk peeglisse ja mõttes öelda endale: "Tere hommikust kallis. Täna tuleb hea päev." 
See on harjumus, millega tuli ka harjuda. Nagu  iga teise asjaga.     Suurim katsumus, kuidas võin rääkida iseendaga... Ehk keeran täitsa ära... 
Ei keera kuhugile.
Lihtsalt hakkan rohkem väärtustama end ja aega. Uut päeva. 

Oli tuhandeid hommikuid, kui keerasin esimesena raadio või teleka mängima... Nüüd tihti ei pane arvutitki tööle kohe... Kui võimalik ja  saan , joon ka kohvi vaikuses... Mitte midagi ei juhtu, kui loen e-kirju minut hiljem... 
Muide, vanasti ei saanud paberkirju ka minuti pealt lugeda. Ometi ka see kirjavahetus toimis ja mul on paberkirjad alles... Ainult mõnd kirjasõpra ei mäleta enam... 
Maailmas pole tegelikult miskit uut.
On vaid kiirem. Kiirem elu. 
Aega on sama palju nagu olnud aastatuhandeid. Ja üldse aeg on illusioon. Seega kiirus on illusioon. 

Praegu on tohutult üleküllus. 
Peauudistes. Hea on, kui juhtun kuulama kord paar nädalas. Ega uudised ´kuigi palju ei muutu. Kõik on hästi...aga kõik on siiski halvasti... Ma parem ei riku oma närve. Ei lähe paanika... Tuumapommide jutte olen mina kuulnud lapsest saadik... Ma ei mõista siiani,, miks valitsejad ei saa aru, et relvad ei kaitse neidki... Soovin ja palvetan, et kaine mõistus on kõikidel olemas ja headus võidab kurjuse. Valgus ja armastus viivad edasi elu.
Igasuguseid meditatsioonegi on viimasel ajal liiga palju. Igaüks teeb nagu teistele ja hästi. Kõik kuidagi rääkivad, kuidas olla parem iseendaga... Kõik on ju väga hea ja õige. Minu meelest siin pean ka tasakaalu säilitama ning valima. kes kellele sobib. 
Jah, olen kuulanud viimase pooleteist aasta igasugusi muidki teadmisi ja arvamusi nähtamatust maailmast. Julgen öelda, et väga palju olen  nõus.  Nõus olemine pole ka õige väljend... Ma lihtsalt tunnen ja tajun,  et  mõni asi on täpselt nii nagu on nähtamatult, kuid mis on minu ja meie ümber. 
Aga siin ei tohi  ka iseend unustada. 
Sest sina ise oledki tähtis universumis.
Sina ise oledki tähtis maailmas.
Sina ise oledki tähtis kodus.
Sina ise oledki tähtis iseendale.
Või siis mina - nii oleks õigem mõista. Sest me kõik oleme ise tähtsad. Kõik suudame omaenda elu luua, nii hästi kui soovime... 

Ärge unustage kella keerata öösel.
Kella keeramine ka juba automaatne.    Enamuus. Mul on küll seinakellad, mida peab keerama.

Kommentaare ei ole: