esmaspäev, veebruar 13, 2023

Sellest nädalavahetusest...

Alustasin seda postitust reede õhtul,  kuid siis sadas kõik muu veel mulle sülle. Ma ei soovi öelda nimelt "sadas kaela", sest see kõlaks lootussetult ja raske koormana... Probleemid lahenevad nii või teisiti. Ükskord süli tühi ning saab uusi asju sülle võtta... 

Aga reede õhtul lubasin endale julgelt vihane olla. Vanduda ka. Ma ei saa ju  koguaeg naeratada, et kõik hea, mis ette öeldakse... ja kõigega rahul olla, kui see pole minu rahulolu, vaid kellegi teiste... See on hallimassi värvitu eripära. Ollakse nagu rahul ja samas virinad igal moel... Bürokraatias ongi raske iseendaks jääda. See nõuab kohutavalt julgust...

Kujutage, valla sotssüsteem  soovib minu isiklikult abistajalt ja ainult ühelt isiklikult abistajalt, kel leping, kus punkt 3.5 Abistaja esitab vähemalt 30 päeva enne Teenuse osutamise lepingu lõppemist kooskõlastatult Teenuse saajaga Valla sotsiaalosakonnale ülevaate teenuse saaja olukorrast ja teenuse mõjust.  , esimest korda sellist aruannet või mis iganes see on, et IAT jätkata.  Olnud IAT aasta kohta. Tule taevast appi. Saan aru, et bürokraatia nõuab ja nii edasi, kuid see soov on taas justkui isikliku abistaja reeglite vastu väike eksimine... Kas tõesti on kellelgi paari aasta tagune skandaal meelest pühitud, kui oli õiguskantsleri nõunik abis... Mul pole praegu küll mingis tuju seda uuesti läbi teha... Arvasin , et tollest ajast õppisime kõik, kuid eksisin .  Me viga on see, et ei lugenud lepingut korralikult kahekesi läbi... Tavaliselt teeme ikka abistaja, kui dokument puudutab IAT´-d.

Mul on  IAT olnd 22,5 aastat ja ikka ei olda nägijad, kuidas teenust on mõjunud on. 😂 See on kuidagi kius - tee või ära tee, ikka kükitad ametnike samal pulgal. Oleks siis vaatame praegust hetke ja homset - aga ei, vaatame eilsesse - mis see mulle enam mõju annab - täna olen täpselt siin, kus olen. 

Jäin mõtlema ka séllele, et puudega inimesi on ikka hea ja lihtne kiusada. Üleüldse. Ajada paberite peale, et puudega inimesed saaks hinge sees hoida, kuid mitte loovalt elu armastada... Kas pole kohutav vaimne ja hinge trauma pikapeale või neile, kes jäävad näiteks ratastooli.... 

Eks me Hannaga vaatame , mis me ütleme. Mina kirjutasin juba vastuse neile. Nii nagu mina näen OMA elu. Mitte keegi ei saa öelda mu eest, mis mõju on... Ja keegi ei saa teiste eest öelda. Teiste arvamus on nende oma. Minagi ei oska kujutada, mis mõju on sotssüsteemile, et kunagi leiutati IAT,,, Aga mulle on teenus VABADUSE kinkinud.

See oli nädalavahetusel ka teemaks.

Palju muid häid ja kurbi asju lisaks

  ´+

Kommentaare ei ole: