laupäev, märts 29, 2008

VALGUST

Valguse vajadust on!
Lülitasin kõik tuled tubades põlema. Terve talv olin õhtuti peamiselt lauatule valgel - hästi hubane. Nüüd, kus õues läheb aina valgemaks, on mul pimeduse masenkas.

Õhtupoolest saadik ei suuda papa enam kõndida. Täpselt nii ongi. Lõunaaeg libitses või õigemini kukkus tagumikku peale - põrand oli märg ja libe. Aidati üles - päris hea, et külamees tuli just viina tooma. Aitas papa toolile tagasi. Ja sellest hetkest pole papa tõusnud ega kõndinud. Oma toolil askeldab küll. Tegi koguni ühepajatoitu - seekord vajas palju minu abi. Ta ei saanud toiduaineid ega asju kätte.
Olen siiani jooksnud nagu orav ratas. Koristasin ka pisut. Kuivatan pidevalt köögipõrandat.
Täna on ühe väikese viina võtnud. Mind teeb kurvaks see, et päeval valetas papa üle 80 a mammile, keda mina IMETLEN sõna otseses mõttes, sest ta nooruslikum ja targim kui mõni 40 aastane, et ei toodud viina. Mammi räägib nagu minagi kuid, et ära joo... Muidu ta tihtilugu käib poes ja toob papale kaupa, kuid viimased nädalad ei too alkot - minu poolehoid. Täna ütles kohe: "EI too viina".

Palusin mammit, et tuleks appi pesu kuivama panema. Kuivatusrest minu jaoks umbes 15 cm kõrge (riputan pesu ära küll, kuid läheb meeletu aeg) ning pesumasinast poleks pesu veel kätte saanud.
Mammaga panime masina pesema. Kuna mul on abistajatega just nii nagu just on - lihtsalt mulle keerulisem aeg, siis pean ometi kuidagi kodused toimetused kõik ära tegema. Musta pesuvõrk ajas üle ääre - hing läks täis KAUA VÕIB ja leidsingi lahenduse pesu pesemiseks.
Minulik.
Mammaga rääkisime taas papast. Ta lubas ise papa perearstiga lõpuks rääkida. Nüüd õhtul saatsin sms-i, et papaga hullem kui enne... Hommikul helistan mammale - nüüd on piir ootamisel käes. Võib - olla pean öösel juba helistama...
Loodan siiski, et praegune pisut ebanormaalne olukord saab lahenduse. Mõned isikliku abistaja kanditaadid olemas - e-kirjad küll hästi asjalikud. Kohe tunta, et noored inimesed on hvitatud sellest tööst. Loodetavasti uuel nädalal kohtume.
Reedeks sain Mari - Liisi abistama, loodetavale kohtumiseks. Mul on väga hea meel, et mu endised isiklikud abistajad kordamööda mind abistavad. Aitäh!

Siis saatsin motivatsioonikirja Händika IAT nõustajate koolitusele, mis toimub aprilli keskel. Lugesin aitäh - vastukirja ja imestasin nukralt, et meie LEEPÜ motivatsioonikiri on alles 2 asjalik kiri üldse. Tegelikult olen veendunud, et IAT teema on väga - väga vajalik ning IAT-t on vaja edasi arendada.

VALGUST igatsen.
Kõikjale.

Täna öö on magatud.
Olen kommikausi tühjaks söönud.

Papa jäi praegu magama. Sai kuidagi tabureti toel Viki peale. Soovis teki.
Kustutasin laetule.
Mind hirmutab seegi, et ta pole täna üldse wc-ski käinud. Ütleb, et ei ole häda. Inimene, kes käis paari tunni tagant wc-s...
Enne vaatas papa aeg-ajalt oma jalgu ja tahtis nagu endale kinnistust leida, et jalad on paremaks läinud... Korrutas, et näe on ju parem... Ma vaikisin. Ei saanud valetada.
Vähemasti mulle tundub, et õhku hetkel papal jätkub.

Ise suhtlen flirt.ee´s üle pika aja nii öösel ja nii pikalt. Leidsin meeldiva vestluskaaslase jutuajamine rahustab mind veidi ning toob mõni hetk mu suule naeratusegi. Arastavasti jääb vestlus ühe - öö - vestluseks. Mina vajan seda praegu. Võõra meeldiva inimesega suhtlemist ilmast ja maast.

Ta ütles enne: "sa leiad selle, mida otsid"
Küllap tal on õigus.

Leian omad kallid.
Leian VALGUSEGI.

Kommentaare ei ole: