laupäev, mai 14, 2011

TT-reklaam

Peale linnaskäiku olen ikkagi paar tundi asjalikult tööd teinud. Juba pikemat aega mõtlesin (ja mitmelt poolt ka soovitati) ennast nõustaja ning koolitajana reklaamima hakata. See siin on esimene samm eduka karjääri poole. Ennast on hästi nõme kiita, aga ega vist päris ilma ei saa ka;)

Niisiis võite esimest korda kohe, siin ja praegu minu reklaami lugeda - ja olen valmis teid vastu võtma. Kohe ja praegu, kui vaja :)


Tiia tööreklaam ehk TT-reklaam :)

Olen Tiia. Sündisin küünlakuul 1967 Tartus. Olen põline Tartumaa elanik. Õppisin Tartu Riiklikus Ülikoolis psühholoogiat ja eripedagoogikat, kuid õpingud jäid lõpetamata (puudus isikliku abistaja teenus).


Kuna olen aastaid soovinud oma teadmisi ja elukogemust jagada, siis olen otsustanud hakata tööle nõustaja ning koolitajana, mis on olnud minu eluaegseks sooviks ja millist tegevust olen ka juba alustanud. Tänaseks olen läbinud psühhodraama koolituse Psühhodraama Instituudi (vana nimega Rootsi Moreno Instituudi) juures, saanud assistendi tunnistuse ja soovin õpinguid jätkata ning selles valdkonnas tegutseda, et iseenda ja oma kogemuste kaudu aidata teisi. Olen juba leidnud toetajaid olemasolevate klientide ja kolleegide hulgast, kes usuvad minusse kui võimekasse nõustajasse.


Olen ema ja vanaema. Pean emaksolemist üheks kõige olulisemaks ülesandeks, mida mul on elus õnnestunud täita. Olen ilus, ülitark ja parajalt paks vaba naine oma parimates aastates. Pean ennast hästi soojaks, kannatlikuks ja rõõmsameelseks inimeseks. Olen avatud kõigele uuele (ja ka vanale :)) Oskan naljast lugu pidada. Minu parim omadus on enda meelest andestamine. “Nõustamise” asemel kasutaksin parema meelega sõna “aitamine”, seega ma AITAN neid abivajajaid, kes tunnevad, et nad tahavad kõige enne ise ennast aidata. See tähendab, kellel on rõõmud ja mured, nagu tavalistel inimestel ikka. Tihtipeale võivad ju ka rõõmud jääda välja elamata. Väljaelamata rõõmust võivad saada ränkrasked probleemid, kuna inimene ei julge enam iseendaga kohtuda, ammugi mitte teistega suhelda ja kohtuda.


Minu abivajajad võivad olla nii puueteta, kui puuetega inimesed. Minu jaoks ei ole oluline nende füüsiline seisund, vaid ma püüan mõista igat inimest nende hinge kaudu. Samas võin ma toetada ka puuetega laste vanemaid. Arvan, et suudan neid julgustada nägema ka puuetega lapses ennekõike LAST, kelle ülesandeks on kasvada ja areneda iseseisvaks inimeseks. Hea meelega aitan ka noori inimesi.


Teen oma aitamistunde psühhodraama meetodil, kasutades igasuguseid sümboleid, rollivahetusi, joonistamist-kirjutamist, jm. Minu aitamistundide üks eripära on see, et minu kõrval võib olla isiklik abistaja, kuna mul on häälduspuue, ja esimesel korral võib olla natuke raske minust aru saada. Kuid pikema koostöö puhul usutavasti üksteisemõistmine paraneb, ja vajadus isikliku abistaja järele kaob ära.


Minu aitamisteenuse hind on praegu 10 EUR/tund, kuid alati on võimalik läbi rääkida. Kuna mul ei ole hetkel veel oma vastuvõturuume, siis olen nõus kõikjale Eestimaale kohale tulema. Ka kohtuma abivajajatega, kes võibolla ei saagi kodunt välja. Kuigi olen veendunud, et selleks ON alati võimalus olemas. Pealegi pole abivajaja oma kodu aitajaga kohtumiseks just see kõige parem koht.


Kui soovite mind kutsuda läbi viima ka pikemaid koolitusi või gruppe, siis võite julgesti minuga kontakti võtta e-maili aadressil: tiia@lux.ee, või mobiilil: 5529317. Sama kehtib ka individuaalvastuvõtu kohta.


Rõõmsa kohtumiseni,


Teie Tiia





  • Tunnen Tiiat umbes 6 aastat. Tiia on sooja südamega ja väga selge mõtlemisega tark inimene. Tema tugevuseks on soov aidata, huumorisoon ja pidev, jätkuv õpihimu.


Kaupo Saue

OÜ Creates




  • Tiia on kaasaaegne, tänapäeva asjadega kursis. Tegeleb / saab hästi läbi noortega

    Erika Taukul


  • Järjepidevus, usaldusväärne, aus ja otsekohene tütarlaps :)


Ragnar Kekkoken


  • Ma arvan, et Tiia on hea nõustaja sellepärast, et Tiia on väga palju erinevaid asju ise elus kogenud ja tal on olnud väga rikas elu. Oluline on oskus pöörata kõik kogetud raskused positiivseteks õpinguteks elus ja neis omandatud kogemusi nõustamistöös kasutada. Tiia on rõõmsameelne ja positiivse ellu suhtumisega, oskab hästi rääkida ja ennast väljendada nii kirjas kui suuliselt.


Anita Kurvits,

kogemusnõustaja



  • Tiialt saab õppida sihikindlust ja elurõõmu!!!



Ester Väljaots



  • Milline on siis koolitaja Tiia?

    Hästi hea on olla Tiia koolitustel osaleja, kuna tunnen alati, kuidas ta hoolivalt julgustab kõiki end avama ja motiveerib minema endas aina sügavamale. Koolitaja empaatilisus ja kogemused annavad turvatunde. Tiial on suurepärane oskus erinevad inimesed panna ühel lainel hingama.


Jaane Aer


  • Tiia on parim!


Maarja,

klient











  • Tiia on inimene, kes on kui sündinud nõustaja rolli. Tema innukus teisi aidata nõu ja jõuga, oskus kannatlikult kuulata, õigel hetkel rääkida ja vaikida, on see, mis iseloomustab üht väärt nõustajat.

    Margot Valdmets,

    Eesti viipekeele tõlk



  • Psühhodraama õpperühma kaaslasena oli Tiia avatud ja otsekohene, pakkus kaaslastele tröösti ja innustavaid lugusid ning väärt vaatenurki. Meenutan toredaid õhtusi mõttevahetusi ja ühislaule.

    Uku Visnapuu,


kaaslane psühhodraama väljaõppegrupist



2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Nõustamisest-aitamisest saan aru. Aga milliseid koolitusi Sa silmas pead? Missugustel teemadel?

Huviline

Tiia ütles ...

Tänan tähelepaneliku küsimuse eest :) Olen isegi mõelnud, kuidas seda teemaderingi lühidalt määratleda. Põhimõtteliselt on meetodiks ikkagi psühhodraama ja teemadeks - alates unistamisest ja lõpetades millega iganes, ühesõnaga, enda leidmine. Ehk siis psühholoogia valdkond.