laupäev, mai 10, 2014

Emadepäevaks

See nädal on mul olnud nii kreisi kui veel vähegi olla saab. Praegu kummitab mind hästi palju Karlssoni -stiilis mõtteid. Et hirmutaks mõne inimese ilusti natuke surnuks, nii et ta vaevalt märkab :P Ja kohe pärid mitu inimest. Tehke mis tahate, aga kui juba on jamasid, siis tekitatakse neid veel juurde - mõtlemata, milleks neid vaja on.

Praegu olen lihtsalt väga kurb, väga pahane, väga vihane. Tavaliselt ma ju selline ei ole. Ma arvan, et ka emadel, olgu nad päris-emmed või mängu-emmed, võivad sellised tunded olla. See ei tähenda, et ollakse tõeliselt paha inimene. See nädal lihtsalt on olnud väga raske ja väga segane. Ja täna tuli üks kurbus veel juurde. Huvitav, millal inimesed küll aru saavad, et minu eest ei pea vastutama... Mul on küllalt mõistust peas. Ja tegelikult kuulsin täna väga head leedu keelest pärit sõna - "isetahtmine" (st iseseisvus). Arvan, et on inimesi, ja mitte vähe, kes soovivad nimelt just võimalust ISE TAHTA, ja halvast ise heaga välja tulla. Ja ma usun, et kes väga-väga soovivad, need suudavad ka. Jumalast segane jutt, aga seda oligi oodata pärast nii segast nädalat.

Üks väga tore hetk sellel nädalal oli mikrobussijuhiga, kelle nimi oli arvatavasti Kaljo Täpsi. Ta võttis meid Johannaga Kaagverest peale, mida mikrobussijuhid harilikult ei tee - et ratastool ei mahu peale. Aga hr. Kaljo tõstis ise ratastooli peale ja välja, ja oli üldse nii lahe ja tore, et peale rasket ja nutust päeva naeratasin esimest korda südamest. Tahaksin talle tõsiselt veelkord suure aitäh öelda !

Ja homseks emadepäevaks soovin kõigile emadele, nii päris- kui mängu-emmedele, kannatlikku meelt oma lastega hakkamasaamisel ning nende mõistmisel. Ja lastele soovin kannatust, kui emmed vahel nende närve söövad :) Tegelikult emmed tavaliselt tunnevad ära, et midagi on viltu, ja tahavad lihtsalt lapsi aidata ja mõista, nii väikesi kui suuri. Vahel ei olegi muud vaja, kui lihtsalt natuke häid sõnu ja natuke toetust. Ja vahel ehk natuke karmust ka. Kõik see kokku ongi emaks olemine ja emaarmastus.

Head emadepäeva kõigile !

Kommentaare ei ole: