neljapäev, mai 15, 2014

Uskumatu on uskumatum

Ma olen nüüd lausa sõnatu.
Mäksa valla sotsiaalnõuniku Signe vastas  minu omastehooldajate teemale veel: "Ja mis puudutab muudatusi  IAT maastikul, siis kahjuks on praegu Vabariigi  Valituse töölaual sotsiaalhoolekande seaduse eelnõu, kus on sätestatud uued nõudmised IA-le.  IAT ei saa osutada isik, kes on pereliige."
Ups!
Seda olen 15 aastat teadnud.
IAT ongi mõeldud ju selleks pereliikmetel  on kergem ja normaalsem oma elu elada. Puudega pereliikmel samuti.  Iseseisvamalt.
Miks kahjuks ka...
Mul on suur hämming!
Mis on Mäksa valla sotsiaalsete ja IAT teadmistega juhtunud... Mul ei ole olnud sellist tõrget, et sotsiaalnõunikud ei võta vastu infot  või keeravad info ei-tea-kuidas.
See on uskumatu. Või kuidas tundub teile, head sõbrad!
Püüdsin selgitada  sotsiaalnõuniku Signele, milline kuldvõtmeke on IAT vahel kogu perele. Kuidas see kergendab omastel hooldamist ja suurendab puudega inimese iseseisvust...
Tuleb seda veel teha, kuid kuidas...
Ma tõesti pole vallast halba kirjutanud. Ega praegugi, kuid mis moodi IAT teadlikkus tõsta...

Seda enam , et Postimehes oli arvamuslugu   http://arvamus.postimees.ee/2791190/indrek-tarand-aga-puude-taga-inimest-naete hr Indrek Tarandilt. Olen väga nõus.
Ja IAT on kuldvõtmeke, et puude taga saaks olla täisväärtuslik inimene! Usun seda jätkuvalt.

Veel panin tähele sotsiaalnõuniku Signe kirjas, et ta nagu kahtleb, kas saan ise hakkama IAT-ga... Sedagi pole kaua juhtunud. Või polegi vist juhtunud.
Mis toimub üldse mu elus?
See, mis hetkel mu elus toimub, on suur segadus, ning mitte põrmugi ei ole niivõrd põhjuseks IAT. Mina ise olen küll peaaegu korras, südamevalu on vaid suur. Soovin lihtsalt selgust. Selgust, ükskõik milline ta on. Selgus on parem kui teadmatus.
Mind aitab see teadmine, et olen endast parima andnud ja uskunud positiivsust. Toetavad head sõbrad, kes on mul ümberringi. Need kes mu murest teavad.
Küll seegi mure laheneb ükskord. On halb, kuid mine tea, milleks see lõpuks hea on...

Kommentaare ei ole: