laupäev, märts 12, 2016

Ei ole halba heata ehk taaskord IAT-stki

Täna  sai väga  edukalt sõlmitud  IAT 2016 leping Mäksa vallaga. Meil oli  paar nädalat väike arusaamatus lepingu paari punkti ümber. Ma lihtsalt ei kirjutanud kohe  alla,  sest  tundus ebaselge  ja   mitte enam päris see edasiviiv teenust,  mis on  mu südameasi aastaid.  Esmakordselt  17 aasta jooksul ei saanud aru  me vallavalitsusega üksteisest,  milles tegelik probleem on. Oli  suht keerukas ja kohati pisut terav emeilide vahetus... Mina  sain aru vaid, et räägime/kirjutame vallavanema  Timoga sama asja kahel erineval viisil.  Ja sedagi, et uue sotssüsteemis on miski oluliselt uus ja see on  viltu... Kolmandaks, et Mäksa vald soovib  iga hinna eest jätkuvalt rahastada IAT-d ja  nii mulle abiks olla.
Soovisin raudselt kokkusaamist ja asjade selgeks rääkimist.
Ootamatult saimegi  vallamajas ümarlaua taga kokku  (see  tuli  lõpuks tõesti väga lühikese etteteatamisega,  et täna oleks see võimalust olemas).
 Muidugi lendasin kohale. Andsin  endast parima välgukiirusel. Leidsin auto ja autojuhist mamma. Kaagverest   vallamajja jala praeguse ilmaga hommiku vara  jala hästi ei  lähe, kuigi olen läinud x -  palju kordi Pokale jalutades.
Eile õhtul teadsin, et täna  hommikul on tööl isiklik abistaja Kaari, kuid juhtus olema Helerin. Aitäh, Helerin, et sa reageerisid hommikul kell 8 ja olid pääseingel. Tavaliselt ma ei kutsu kohe teist või kolmandat  isikliku abistajat appi, kui keegi  mingil põhjusel ära  vajub. Täna oli erand juhus. Ja teadsin sedagi, et Helerinil on täna koolivabapäev...
Ühesõnaga, sain jälle hakkama :) Ka tänu juhuste kokkulangemisele. Oleksin ehk kuidagi teisiti hakkama saanud.  Sest see käik oli mu jaoks  ülitähtis.
Ümarlaud - vallavanem Timo, sotsiaalnõunik Eve, sekretär Janika, mina ja Helerin - oli asjalik ja sõbralik. Minu meelest kohe esimestest lausetest hakkas selgust tulema.
Probleemi kui sellist polnudki.
Oli vaid bürokraatia, ehk kõrgemate asjaosaliste tegemata töö või ehk arvamine, et keegi kuskil teab , kuidas asjad peaksid / võiksid käia süvenemata asjatuuma...
Oleme ausad,  et IAT ei ole seaduses. KOV oma valik, kas pakub või ei ja kuidas pakub IAT-d. Sassipundar Eestis.
Mina kui teenuse klient ja MTÜ esindaja sain sellise kolmepoolse lepingu nagu soovisin ja enamgi. Seda "enamat" ma ausalt öeldes ei uskunud ega lootnud... Minu jaoks läheb IAT areng edasi... Kuid küsimus jääb, millal Eesti jõuab selleni ja kas soovib edasi jõuda? Väike vald soovib ja püüab. Aitäh selle eest!
Usun ka seda, et IAT peab jääma väga individuaalseks..... Olema ka mingis mõttes konkurentsi võimeline.... See on uute blogimiste teemad.
Leping sai allkirjastatud.
Kõikide näod olid säravad rahulolevad.

Mul on hea ja kerge olla.
Üks mure jälle selleks korraks vähem. Võin hakata muude jamade ja toimetustega tegelema.

Hr Tšahkna vastust ootan  siiski. Ja kohtumist.
Saan aru, et minu ja me MTÜ häälekaja on nõrk ja vaikne Eestimaal, kuid ehk siiski jääb miski kajama .

Need on naistepäeva 25 kollast tulpi. Sillu kinkis. Üllatus! Ülal pildil on Pätu söödud tulp, ta otsustas süüa.Kunstipärane õis ju!

Elu on kõigele vaatamata üllatavalt armas!

Puudub vaid suudlust....

Kommentaare ei ole: