laupäev, august 18, 2018

Veel tänase toreda päeva lõpuks

Liidusin üheslaulmisega "Laulu võim"  https://www.ev100.ee/et/yheslaulmine . Olen homme õhtul niikuinii üksi kodus , seega võin ja saan kõvasti ja valesti kaasa laulda ühiselt. Tegelikult ma pean viisi - nii uskumatu kui see ka ei tundu. Enamus laulude sõnu on mul peas. Nii siis läheb laulmiseks!

Täna pidi olema ühe uue tüdruku isikliku abistaja proovipäev.  Töövestluses nädala alguses tundus ta asjalik ja arukas noor neiu. Keda ma aga täna proovipäeval ei näinud, oli tema. Ja praeguse hetkeni ei ole tüdruk mulle mitte midagi öelnud.
Kallid noored ja pisut vanemadki tööotsijad, palun taaskord, kui töö teile ei sobi või mis iganes, öelge tööandjale vähemasti üksainus sõna - ei ja minge oma teed. See jätaks teist endist parema mulje. Tänane Mari - Liis oli mitmes isiklik abistaja kandidaat, kes lihtsalt kaotsi läks. Järelikult polnud eriti minu inimene. Ja olen juba harjunud ainult ühe telefonikõnega ja sõnumiga taga ajama - kui ei vasta, siis see ongi.

Kindlasti leian õigel momendil õige oma isikliku abistaja.
Praegu hätta ma päris ei jää. Igatahes minu elu jätkub. Mul on Hanna ja Viive lisa käed ja jalad, ka Viktoria.

Olen tähelepanud, et isilike abistajate kandidaatide lause, et aitamine ja abistamine on nende elu küsimus - ei tõota head töötajaks saamisele. Lause varieerub,  kuid põhimõte jääb samaks. Selle lause ütlejad ei jää mu juurde tööle. Jäävadki kadunuks. 
Aitamine ja abistamine on tegelikult tavaline päevast päeva väga paljudel hetkedel. Me ei mõtle sellele sageli. Aitamine on ka lihtsalt üksteise kõrval olemine. Armastamine on ka aitamine.
Abistamine ja aitamine isikliku abistaja töös on küll oluline, kuid siiski tähtsam on muu. See muu on see, mida saame - tajume - tunneme  isikliku abistajaga üheskoos. Kui suudame teineteisele midagi anda... 

Viimasel ajal olen hästi tihti mõelnud armastusele... Nagu see oleks mu puhul midagi enneolematu. Oh ei! Üks hetk mõistsin, et minuga on seni kõik korras, kuni suudan veel armastada pisiasjugi ja seega uskuda armastusesse. Sest armastus on pärl iseenda sees ja ümber. Pärl peaks särama...

Kommentaare ei ole: