laupäev, detsember 01, 2018

Multika mõte

Vahel vaatan silmanurgast multifilme, mis kogu perele vaatamiseks. Täna jäi kõrva kõlama: lendama õppida saab kiirelt, jääda ellu peab pikamisi õppima. Seda ütles vist linnuisa linnupojale. Ma  ei vaatanud multikat kaua, lihtsalt muid toimetusi tehes viskasin silma peale.

Hea mõte!
Nii ongi!

Ka tähelennuga on ju nii.

Tänane laupäev oli suht asjalik.
Maalisin.
Kirjutasin.
Koristasin pisut. Koristada võib jumala iga päev - alati leiab kuskil tolmukorra. Ja siis mõtlen küll, miks üldse vaeva näha, kui järgmine päev sama mustus, mis ajab tegelikult lihtsalt närvi... Lõpmatu karussell!
Olin ka niisama.
Isegi päkapikk käis. Tõi punase lehviga  raffaello paki. Küllap olen olnud ka normaalselt hea ema 😋Siis oli väga armas ja üllatav telefonikõne. Südant soojendav. Gersti, kellega kohtusime jaanuaris juhuslikult ja kelle kaudu sain Lihula imearrmsa näituse, soovis mulle advendiajaks väga ilusaid soove soovida. Nii armas!!!

Imede aeg on alanud.
Kuid imed, kui neid tähelepanna, on igal ajal aastas. Kas või imepisikene. 

Eile või õieti täna kahe ajal öösel oli õues muinasjutuline pilt: jõulupuu otsas oli poolik kuu, mis tegelikult oli taevas. Hästi hästi ilus!
Mul on kahju, et ei saanud pildi teha.

Täna oli abistaja vaba päev.
Muide, arvutasin ka pisut. Ise olen kulutanud isikliku abistaja teenusele umbes 5700 raha, kõik kulud kokku. Võrdluseks, et vald 2500 eurot. Oma panus natu rohkem, kuid tänu sellele olen saanud jälle õnnelikult ja põnevalt elada. Olen aidanud ennekõige iseend, mitte sotsiaalsüsteemi. Ja väikest viisi andnud mõnele inimesele tööd, kuid mitte olles rahul nende rahanumbridega... Ja paljud asjad on tegemata jäänudki, kuna  ei ole olnud piisavalt rohkem raha ja usutavasti kaudselt sellest tingituna ei ole ka inimesi...
Aga tõenäoliselt hooldekodudes kulub ühe elaniku peale aastas rohkemgi raha...
Mul veab.
Olen olnud siiski õnneseen sellelgi aastalgi. Mul on tegelikult kõik ja palju olemas, mis on elamiseks vajalik.Saan ju olla tänulik ja õnnelik. Kõigepealt iseendale.
Seegi on suur ime või väikene - kuidas nüüd võtta.
Igatahes minu hing on rahul.
Mis sest, et on probleemegi, kuid need käivad asja juurde...

Jääda ellu peab pikamisi õppima.
Eks ma õpingi.
Õpin edasi. 😉💓

Kommentaare ei ole: