reede, juuni 21, 2024

Kas sina oled SEE Tiia...

 Nii algas tutvus Hagi Šeiniga Tallinna Lauluväljakul, arvan mai lõpus 1986 invaüritusel, ta tuli järsku minu juurde ja küsis kohe tere järele: Kas sina oled SEE Tiia? 
Olin hetkeks jahmatanult segaduses, mis mõttes see Tiia... Siis ütlesin naeratades jah.
Järgmine küsimus oli: Kas sa tahad filmis osaleda...

See hetk muutis mu elu samm sammult põnevamaks ja tundmatuseni. Loomulikult tahtsin filmi... Öelge, miks 19   aastane neiu ei tahaks sattuda filmi... Minust oli räägitud juba Prillitoosis. See võis  olla kuskil sügisel 1085, kui noor ajakirjanik Ulvi tegi minust Prillitoosi saades etv-s ühe lõiku... Ma kirjutasin miskipärast neile - see oli päris esimene kord, kui suhtlesin meediaga. Kirja teel. Pastakaga paberile kirjutades, ümbrikuga posti... 
Arvan, et Hagi mõtleski, kas olen see Tiia, kellest Prillitoosis räägiti...
 Aga see küsimus ja SEE Tiia  saadab mind tänaseni. Minu meelest, Hagi küsimus kleepus mulle kuidagi külge. Enam ma ei kahtle, kas olen see Tiia. Jah, olen.   


Ratastoolitantse tantsin küll mina sajaga tänagi   https://arhiiv.err.ee/video/vaata/ratastoolitants
Arvan, et tegelikult näitab Ratastoolitants praegugi neid küsimusi, mille ümber käib lõputu lahenduste leidmine tänagi... Mina tean nüüd, et elada tuleb täna ja praegu, ei ole paremaid ega halvemaid aegu, on vaid hetk siin ja praegu. Mina tean, et olengi see Tiia, kes olen. '

Filmimine läks kiiresti. Praegu teen näiteks mõnd väikest videot kordi ümber... Ratastoolitantsu võtteid filmiti ükskord, kuid filmi jäeti väike osa materjali... Iseend ma parima meelega ei vaataks. Ei ole iseenda moodi....  Mäletan, et Hagi oli hästi sõbralik, kannatlik ja leidlik... Meil oli võtegrupp pool päeva. Siis sõitsime Värska tädi Eva juurde võimlema. Natuke aega hiljem, kuu või nii pärast oli pidu ... Oligi kogu minu osalemine filmis... 

Pärast filmi valmimist ma ei kohtunud Hagiga enam. Sellest on mul isegi kahju... Kirjutasin talle emaili ükskord aastaid tagasi, mul oli miskit nõuannet vaja, aga ta ei vastanud.     Ma ei tea, kas ta sai e-kirja kätte... Lihtsam oli vist Lauluväljakult mind leida ja anda enda teadmata Hagil minule võrratu ratastoolitantsuline elu...

Nii nii kurb on mõelda, et enam ei ole paljusid filmis osalejaid... Kuid selline elutants... Lahkudakse vikerkaarele... Nüüd siis lahkus filmi looja Hagi Šein...

Kommentaare ei ole: