reede, juuni 07, 2024

Sillaotsa kooli lõpetamisest lasteaia lõpetamiseni...

 

Arvutasin natuke -  tuletasin klassijuhataja Anu Kruusi mata õpetust meelde. Oli aeg, kus matemaatika huvitas ja oli lemmikaine... Nüüd oskan nii palju arvutada ja numbreid, kui vaja... Rohkem ei mäleta. Ei ole vaja igasuguseid teoreeme ja võrrandeid... Praegu on eksamite aeg - olen kuulnud, kuidas õpilased stressis on... Juba noorena mõtlesin endamisi, miks on hindeid ja  eksameid vaja üleüldse... Tarkust  vaja. Tarkust elu eksamiks, see on see, mis loeb...
Arvutasin siis välja kiirelt sõites lasteaia lõpupeole, et minul  saab 40 aastat Sillaotsa 8-kl. Kooli lõpetamisest. Vist lõpuaktus oli 14. juunil 1984. Hoopis Haaslava kultuurimajas, praeguses Priiuses,  sest koolisaal poleks meid ära mahutanud...Klass oli päris suur... 

Ja täna käisin Sillaotsal lasteaia lõpupeol. Üks minu väike sõbrake lõpetas lasteaeda... Mulle meeldib olla ikka kõikidele lastele mamma või ehk lihtsalt Tiia... 
See roll on saadud  kingina mul oma mammalt või ehk alguses  tädi Ellelt... Ta oli veendunud, et minust saab tema järeltulija mammana. Ma kahtlesin veel... Enam ei kahtle... Olengi mamma. Natuke oma mamma moodi mamma, rohkem omamoodi mamma. 

Tagasi Sillaotsalt sõitsime Kristiga minu kunagist kooliteed, mis nüüd ilus asfalttee...


Head kooliteed sügisel Gerdole.😍

Tulles koju avastasin, et lapsed on tass mulle väikese üllatuse teinud....  Tore on tuppa astuda, kui tuba üllatust täis.
Aga oma koolis polegi veel ma käinud oma kunstiga... Imestan isegi seda... 
 

Kommentaare ei ole: