kolmapäev, november 30, 2022

Trall ja tants ümber...

 ... pliitite ja ahjude.

Või läksin ahneks või kannatamatuks... Pagan seda teab, kuid...

Mäletate, kirjutasin hiljuti, et sain uue pliida... Sain tasuta. Pesime ja nühkisime puhtaks. Öeldi, et ahigi töötab... Tänasest töötab.. Küpsetanud pole, kuid soojaks läheb tõesti...Sel pliidil on olemas veel juhendiraamat, ilusti hoitud ja kaasas ja puha... 

Aga  mõtlesin, et vajan ahju. Ahjuta ma ei oska... Armastan küpsetada ju...  

Sai siis vaadatud veel kasutatud pliite... Leidsin väikese raha eest - kuigi ega väikest või suurt raha polegi olemas, iga raha on tähtis - taas keraamilise pliida. Sai koju toodud. Ja see pildus voolu kohe ja pidevalt välja . Ahju kütekeha läbi, ühesõnaga. Võib - olla luges seegi, et mul on riskikaitse või kuidas seda õieti nimetada. Mina elektris väga peendusi ei jaga...  Igatahes, Veiko, keda sai kutsutud appi pliitasid vahetama, ütles küll, et see on omadega õhtal. Ta ikka jagab elektriasju väga hästi...  
    Kuid müüja tundus väga usaldusväärne. Rääkis, kuidas ta ei taha seda pliidat üldse ära müüa, parim ahi pirukate jaoks... Nohjaa, mina kiitsin tagant, et pliit saab hea kokkaja ... Aga võta näpust... 
Mul tõesti kurb. 
Tunnistan. 
Rahastki on siiski natuke kahju. 
Kuid kui ütlesin müüjale, et pliit ikkagi ideaalselt ei tööta, et ehk saaksin osagi raha tagasi... Alguses oli nagu nõus , et viin pliidi tagasi, ta ei luba jäätmejaama viia... Aga siis nähvas ta EI mõtlegi kogu raha anta, sest müügist mitu tundi möödas... Siis kadus mul igasugune usaldust. Ütlesin rahulikult, et jätan raha talle, ja pliida  viin  jäätmejaama. Siis nagu   rahu majas. Mu hinges rahu. Lihtsalt ei ole enam tralli ühe pliidi ümber.  Mulle näis, et pliit müüakse jälle... 
Tõsi, korra mõtlesin isegi selle edasi müüa... Ma ei saa lihtsalt õhku müüa siiski. 
See oli esimesi kordi facebookis kallimat osta.,. Hea õppetund mulle. Olen saanud tasuta ja pisitasu eest häid asju, mis töötavaid mitu aastat mul... Tegelikult põrsast kotist ostan väga vähe. Ostu - müügi gruppides olemise soolikat mul pole. Niisugust ärivaistu mul pole. 
Meeldivad kaltsukad küll, kuid need on pisut teistmoodi... Kasutatud kodumasinate poedki on  usalduslikumad... Minu meelest.  Vähemasti ma ei kohtu asjade omanikuga, ei jää mõrudat tunnet ta vastu...
Mina mõtlen sedapidi hetkel, et ehk oli müüjale raha vaja. Ma nagu kinkisin talle niisama raha ... Varsti jõuludki...  Ehk oli ta natu rohkem õnnelikum kui mina. 

Ise olin loll, et ei suutnud kauem oodata ahju lahendust...
Kuid äkki oligi tralli ja tantsu selleks vaja, et olemasolev ahi tööle saaks... ja näeks üle pika aja ammust sõpra Veikot... Kes teab...

Kommentaare ei ole: