laupäev, juuni 17, 2006

Ärge öelge lihtsalt kergesti EI

Teen aega parajaks, on vahepaus.

Kirjutan mõne sõna reikist... Hea väsimustunne, mis peaks jääma pärast psühholoogi juurest tulemist, jäi seekord olemata. Oli KURBUS... Mõistan suurepäraselt, et igasugune iseendaga tegelemisviis nõuab inimeselt julgusetahet endasse sügavalt vaatamist, aga kui see isik, kes peaks aitama iseendasse pugeda, teatab, et ta on aastate eest meedias lugenud/kuulnud minu egost... ja minu keha ja vaim ei ole kooskõlas (huvitav, milline keha oleks kooskõlas, paks va :D)... ühesõnaga, mitte üks vigane ebatavalise kehaga inimene ei tohiks suhteid luua ega lapsi saada ja kasvatada...
Aplaus !!!
Ja mitme asjaga pani reiki õpetaja seekord mööda, mida mina näiteks nõustajana töötades ei lubaks omale. Rikkuks minu maine.
Reikil olles süttisin põlema. Mitte ainult enda pärast, vaid mul meenusid mitmeid emad, kel olid lapsed enne ratastooli jäämist. See on see nagu Monika ütles:

"Tead, see on täitsa vale, et erivajadusega naistel ei tohi lapsi olla... Mõtlen ikka, et aga kui minuga peaks mingi õnnetus juhtuma... Sõidan ju iga päev autoga ja tee on hulle täis... Kas mu laps peaks siis vabatahtlikult lastekodusse kolima kui ma näiteks ratastooli peaks jääma?? See kõik on ju jama!! Ma ei mõelnud enne nii palju sellistele probleemidele... Sa oled mu silmad avanud ja ma olen hakanud paljusid asju mõistma, millest mul enne ainugi polnud. Anna andeks, ma tahaks kohe sellist inimest lähedalt näha, kes väidab, et naisel ja naisel on vahe ja ühtedel tohib pere ja lapsed olla, teisel mitte... See on haige suhtumine."

Muidex, on teisigi, kes nii mõtlevad nagu Monika. Kas mina olen nende silmad avand, seda ma ei usuks, kuid...
MA EI OTSI TÕEPOOLEST KELLEGILT LOHUTUST. Lihtsalt soovin arvamusi.


Seega ka mõned psühholoogiliste aladega tegelevad inimesed ei tea (või ei taha teada?) erivajadustega inimestest midagi. Ja kuidas siis nad aitavad veel... See reikil käimine oli 3 kord, 2 esimesel korral suhtus daam minusse normaalselt. Mis nüüd juhtus, mul pole aimugi...
Igatahes reiki õpetaja tänas mind vastuküsimuse eest, mida ta teeks, kui ta jääb õnnetuse läbi ratastooli.?
Vastus daamilt: ma ei sooviks last.
Mina: kui laps on olemas?
Vastus daamilt: mitu sekundit vaikust ja... "otsiksin ühe inimese, kes mind aitaks..."
Soovisin veel küsida, keda ja kas ühest inimesest piisaks ning kes see inimene võiks olla...
Kuid reiki aeg hakkas imelikult kiiresti lõppema.

Mõtlen, ehk lähen taas uuesti juulis. Järgmine reiki aeg on olemas. Esimene mõte oli küll, milleks pean oma raha kulutama mingile jaburale. Pigem võiksin reiki summa eest iga kuu korralikku peo korraldada :P

Paar aastat küsis teine psühholoog, kas ma ei arva, et leian elus veel kellegi... Seegi küsimus oli mulle raske vastada, kuid see oli normaalne ja loogiline mõte.


Asi polegi sellest, kui suur ego või ebakõla olen. Ma ei ainuisiklikuna maailma parandaja :) Tean väga hästi oma süüd. Asi on suhtumisest üldiselt... Kas pole nii ikkagi, et ebatavaline ... eriline ... erivajadused ... on põranda all... kuskil hämaras valguses...

Kordan veelkord, ma ei otsi lohutust, et keegi jälle ei mõistnud mind.
Olen mõistmatusega harjunud. See kuulub minu elu juurde. Kuid mõistmatus või mõistmine on igaühe mure või rõõm :)

Paus läbi.
Lendan...

Kõigile kuuma suvepäeva ja uskuge, et olete iseendaga kooskõlas :D

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tiia! Kui ma sulle reikisse järgi läksin, siis mõtlesin tükk aega, kas küsin, et kuidas läks või mitte. Otsustasin mitte küsida - ma ei tea miks, aga kuidagi teistmoodi olid küll. Õhtul veel ei lasknud sind arvutisse ja hommikul siis sain teada sellest toredast ebakõlast. Minu arvamus usust ja käesolevast maailmast ei lase mul reiki psühholoogiga nõustuda. Vale pole mitte see, kes on ihult ja hingelt erinev, mina olen ju paks, vaid see, kes ei oska enda komplekse konstruktiivselt ravida. Kui Jumal oleks tahtnud, et me kannataksime, siis oleks ma mitu korda juba surnud enda käe läbi. Mind aitab elus hoida mõte, et oleme vajalikud, mitte värdjad, keda tuleb eemale tõugata. Ja kui väga jube, siis alustan oma töid ja tegemisi Jeesuse nimel - see minu mantra. Täna, kui ma ristimistalitusel orelit mängisin, siis ma vaatasin, kuidas pisike aastane tegi omamoodi pastoriga pluti-pluti-plutt ja ajas ristimise juures pastori käe eemale. Sellel lapsel on veel kõik ees, ka see, et tulevad rõõmsad päevad, kui ka hallid masendused ja kurbus. Ilma selleta me poleks inimesed. Tead äkki muinasjuttu, kus ema tahtis et ta poeg oleks kogu aeg õnnelik - ja mis sai. Samuti ei ole õige meil, kes me oleme puudega, võtta ära õigust elada, antud juhul siis intiimsuhte kaudu lapsi saada. Olen seda juttu, et ma ei tohi sünnitada, lapsest saadik kuulnud, ja kuigi mul keha funksib, on see koormus mu psüühikale, sest iga kord, kui mõnda meest ihalevalt vaatan, tulevad meelde just need ütlemised. Ja mida ma siis pean tegema - olen enda jaoks asja lahendanud kahe noore tüdruku eest hoolitsemisega. Andku see Jumal, kes meid ei põlga, meile mõistust ja tarkust elada edasi! Tilderlind

Tiia ütles ...

Täh, mu puhh! Ausalt öeldes, hea, et sa ei küsinud kohe. Ma ei oleks suutnud kohe rääkida... Vahel juhtub minugiga nii, et lähen lukku :)
Me saame hakkama! Muud ei jää üle ju! Sinu tüdrukutega sain minagi su sünnipäeval kontakti - mina vist ajasin nad naerdes teineteisega mürama silmapilgutustega. Ja ma suhtlesin ka tüdrukutega pisut. Ja see naer neilt polnud sugugi üleolev... Kui lastele veel selgitada, miks üks või teine omamoodi on, küllap nad mõistavad paremini veel...

Täpselt, andku Taevaisa meile kõigile mõistust ja jaksu edasi elda. Samuti, oskust kuulda oma südamehäält!

Anonüümne ütles ...

Ja-jahh ... kui lihtsalt käib meie ametnikel inimeste liigitamine mingite nõmedate kriteeriumite järgi - otsustatakse ja suunatakse meid oma kogemuste põhjal. Tore, et kõigil ei ole vaja kogeda erivajadustega inimeste elu, kuid vahel tahaks küll, et nad enne oma tarkade nõuannete esitamist kogeksid seda tunnet.
Aga Sina Tiia vaata oma südamesse ja siis ei eksi Sa oma eluseaduste vastu.

Tiia ütles ...

:)

Anonüümne ütles ...

Vabandan minu ebakompetentsust, kuid kuidas on reiki psühholoogiaga seotud? Kas on olemas mingi reiki psühholoog, kelle juures Sa käid? Miks ma küsin, sest olen ise psühholoog ja ka reikis 4 astet saanud....