pühapäev, mai 03, 2015

Hämming...

...  ehk  kuidas  näiteks  25 aastat  tagasi sai elatud...  Viimasel ajal jääb mu kõrvu ja silma jälle, et puudega inimeste  elu hakkab alles nüüd muutuma, et ühiskond peab  lõpuks mõistma ja vastuvõtma puudega inimesi.... Kui keeruline on  tavainimeste  toetuseta... Õigussüsteemita...  et praegu peaaegu kõik tegemata... Olemata...
Kohati olen ka sellega nõus.
Tõsi asi on see, et seda jutu  olen mina  kuulnud viimased 48  aastat! Hea küll, teadlikult pisut vähem aastaid , kuid põhimõte jääb  ikka samaks.
Mulle meeldib aga see,  et praegu rääkivad mulle nii tuttavat   juttu noored inimesed. Mõistan neid.   Nad kogevad maailma alles nüüd. Avastavad ühiskonna karmust ja sallimatustki, nad loodavad leida paremat ellu, muuta ja muuta. Minagi omal ajal soovisin kogu jõu ja tarkusega elu - olu pea peale keerata - mõistmata, et seda on alustatud juba ammu enne mind. Elu saab vaid paremaks muuta, et see, mis hetkel on, on hea. Ja muuta iseenda kaudu. Ajalugu meeles pidades  miskit paremaks muutes...
Mina ei oleks praegu mina, kui inimesed ja ühiskond ei  oleks võtnud häirivana tegurina omaks...

Kommentaare ei ole: