reede, märts 25, 2022

Psühhodraama sünnalava zoomis

 Tartu ´Psühhodraama Instituut sai  10 aastaseks. Peo esimene pool oli zoomis. See ongi psühhodraama, et olla laval igakord erineval viisil. Minu jaoks oli zoomi pidu harjumatu, kuid lõbus siiski 😀 Peo teine pool saab olema augusti lõpus kuskil heas päris kohas hea ilmaga.  

Õnnenaeratusi, mee Tartu Psühhodraama Instituut!!!

Avastasin arvutades, et minul sai jaanuaris 14 aastat psühhodraama õppimise algusest. Rootsi Moreno Instituudis. Ja sellest sündis Tartu Psühhodraama Instituut.  Kuidagi hästi nukker ja omamoodi uhke tunne on, et omas grupist olen jäänud pildile vaid mina. Täna meenus esimene väljaõpe õhtu Põltsamaal, kui õpetaja Eiko mulle ütles vaikselt : "Saad aru ka, et oled juba liiter ja usun, et jääd ka..." Ega ma ei saanud õieti aru, ega saanud õieti aru, mis kuramuse asi see psühhodraama õieti on... Vahepeal oli arvamus, et minu pärast hakkas grupp väikesemaks muutuma, kuid seda ma pole iial enda süüks võtnud... Igaühel on olnud oma valik, kas jääda või mitte... Meid lõpetas assistendi tunnistusega viis inimest, alustas kolmteist...  
Nüüd on mul ikkagi veel ja järjest rohkem soov teha kõrgemad tasemed ära. Selleks pean saama õppima, eksamid ja praktikat... Arvan, et kogemusi igasugusi on kogunenud kuhjaga, et võin julgelt gruppe juhtida... Aga kui taskusse saab veel üks paber lisaks, siis käiksid mu käpad lausa suurepäraselt. Nagu ütleb ikka mu teine imeline psühhodraama õpetaja ja eeskuju Ruuda.

Kommentaare ei ole: