kolmapäev, jaanuar 21, 2009

Natu nukker

Eesti Päevaleht http://www.epl.ee/artikkel/455778

Tuli kohe küsimus: aga puuetega maakad? Kui linnades ei nähta inimesed, siis...
Osaliselt olen artikliga nõus, päris paljuga ei suuda nõus olla... Mina ei usu, et terves reaalses elus meid, puuetega inimesi üleüldse ei nähta!
Lihtsalt ei usu.
SORRY!
Tartus olen praktiliselt poolteist aastat sõitnud madalate bussidega ning mina ei vali kellaaegu ega taolist. Lihtsalt hüppan bussile, kui kiire on - muidu harrastame näiteks Sandraga pikki tervislikke jalutuskäike. Busside pärast pole küll mul kuhugile minemata jäänud. Hilinenud pole samuti. Lähen pisut varem välja.
Linnas sõidavad bussid x minuti tagant. Maal aga 4 - 5 - 6 - 7 tunni tagant, ja mitte madalad bussid. Paar korda olen siiski sõitnud madala bussiga siit, Kaagverest linna. Ma ei saa ometi öelda, et mul jääb sinna paika, et ...
Ok, mõistan suurepäraselt, et kõik ei ole sellised kergekaalulised nagu mina ning kõikidele ei sobigi kõrged bussid jne. Samas on ju vanemad lapsevankritega - kas neid siis nähakse rohkem... Vaevalt küll...

Ja kool ja...
Kas siiski pole hoiakuid kinni meis endis? Me ei saa end tõestada üksnes puuete kaudu. Nähke mind, sest mul on puue! Appikene, kui mindki kui puuetega inimest nähakse blogimisel lugemisel, siis lõpetaksin korra pealt blogimise. Loodan kogu hingest, et niisuguse suhtumisega mind enamus lugejaid siiski ei loe :)
Käisin veneajal koolis. Olen tuhandeid kordi mõelnud, miks mina ei ole tundnud koolides ülekohut ega mõnitamist... Miks õpetajad soovisid, et läheksin edasi õppima... Ükski õps ei pakkunud psühholoogiat õppimiseks, kuid tegin ise õige otsuse. Kas tõesti olin ja olen eri erand, et mul on palju vedanud...
Ma ei tahaks niimoodi mõelda.
Minu jaoks on see olnud normaalne eluasjade kulg. :)
Ja hetkelgi olen omas psühhodraama grupis ainus inimene ratastoolis ning eelmine maikuus Pärnus suurel Rootsi Moreno Instituudi konverentsil olin samuti ainus ratastoolis, kuid ei olnud probleemi. Vastupidi hoopiski. Tean vägagi, et tahan kord olla hea profetsionaalne nõustaja ja koolitaja. Püüan selle nimel pingutada, kuidas jaksan. :)

Miskit on hoiakutest viltu... Paljudes inimestes, mitte ainult puueteta inimestes...
Ma ei tahaks öelda, et mu hoiakud on eluterved. Küllap mõni asi on nii - naa viltu,
kuid
elu siiski ei ole ainult virisemiseks.
Elu on elamiseks. Elame kord :)

NB! Ma ei taha teha kellegile ülekohut! See on minu elukogemus ja arvamus...

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vat seda ma tahaks küll näha,kuidas sa bussi peale HÜPPAD!

Trixi ütles ...

See kommentaar polnud sugugi naljakas ega vajalik...

Tiia ütles ...

tssss, rahu, ainult rahu :)

Seda näidet saame ju korraldada :);) Lihtsalt on vaja mind PÄRISELT näha ja minuga nt 1...2 päeva harjuda. Seega tule minuga linna:)

lightbreath ütles ...

Pai :)

Tiia ütles ...

:)

mille eest :& ;)

Trixi ütles ...

selle eest, et sa nii armas oled :)

Tiia ütles ...

:):):) kallin