kolmapäev, november 05, 2014

Läheneb aasta 2015

Praegu on õige teha aeg uue aasta plaane. Nojah, eile saigi siis kirja pandud järgmise IAT plaan - või projekt, kuidas keegi just soovib seda nimetada. Mulle isiklikult tundub, et kogu elu koosneb vahel projektidest - vahelduse mõttes arvan, et see on ikkagi plaan. Isiklik plaan - ja natuke ametlik ka.

Aga mille üle ma mõtlema jäin, oli see, et eelarve jääb põhiliselt ikkagi sellekssamaks, mis ta juba aastaid on olnud. Minu kanda on ainult mõned väikesed tuhanded eurod... Võtke või jätke, aga nii see on. Tean, et töövõimereformi kavades on ka IAT-le eraldatud rahasummad sees. Huvitav, kuidas või mis nüüd nendega saama hakkab. Aga mul ei ole aega neid summasid ootama jääda, kuni reformiga seotud asjaolud selginevad. Mina ei saa oma elu külmutada. Nii et lasen sajaga edasi. Kõik.

Ma ei virise. See pole tõesti nii mõeldud. Olen aastaid oma raha pannud, teisiti polnud/pole lihtsalt võimalik. Ja ma arvan, et elu on mulle tegelikult palju rohkem vastu andnud.

4 kommentaari:

Mariliis ütles ...

Tere Tiia

Mul on Sulle üks küsimus seoses ühe ebameeldiva teemaga. Perekooli foorumis on üles tõmmatud teema SJK Kirjastuse jõulukaartidest. Keegi tusane kodanik olla lausa ühingule sapise kirja saatnud. Ma ei tea, kas Sa soovid linki sellele Perekooli teemale või mitte, esialgu igaks juhuks ei hakka sellega risustama. Nimelt siis on üks anonüümne kommenteerija välja otsinud SJK ühingu juhatuse liikmed ja avaldanud arvamust, et tema juutidele raha põhimõtteliselt ei kanna. Minu küsimus oleks selline, et kas jõulukaartide eest tehtavad maksed jõuavad ikka Sinu ja teiste kunstnikeni või on selle anonüümse Perekooli Käo jutus oma iva?

Ka mina sain täna kirja kaartidega ning tegin kande, lootes, et raha jõuab õigesse kätesse. Loodan, et leiad aega vastata.

Ette tänades
Mariliis

tiia ütles ...

Hea Mariliis,

aitäh selle kommentaari ja tähelepanujuhtimise eest. Mina ei ole seda Perekooli linki näinud, ja arvatavasti ei vaevu ka seal vastama, kuid mul on tõesti hetkel piinlik eestlane olla. Ülemaailmses Suu ja Jalaga Maalijate Ühingus on IGAST rahvusest kunstnikke, kuidas see ülemaailmses ühingus saakski teisiti olla.
Eestis tegutsevad kaks jalaga maalivat kunstnikku ja Eestis esindab ühingut SJK-Kirjastus. Meie, st teine kunstnik ja mina saame regulaarselt iga kuu ühingult raha, nii et kõik on täpselt nii, nagu peab. Edastan Teie kommentaari informatsiooniks ka SJK-Kirjastusele. See pole esimene ebameeldiv tagasiside aastate jooksul, alguses jäi inimestele miskipärast mulje, et ma NÕUAN inimestelt raha ja pistan kõik oma tasku.

Minu eesmärgiks on ainult teha oma kunstnikutööd, ja teha seda võimalikult hästi.

Mariliis ütles ...

Suur tänu vastuse eest.

Minule teie algatus meeldib. Ma poleks võib-olla selle peale ise tulnudki, et võtta kaartide saatmine ette, aga nüüd on kaardid olemas ja lähevad kindlasti käiku. Ja kaardid on tõepoolest väga ilusad. Minu poolt aitäh! :)

Perekooli anonüümsete kommentaaride peale jääb üle vaid õlgu kehitada...kust nii ignorantsed ja labased inimesed tulevad, ei oska arvatagi.

tiia ütles ...

:):)