pühapäev, november 16, 2014

Oh, jumalukene...

See on absurdsemat absurdsem, kui isikliku abistaja tunnihind 1.50.  Tunnitasu alammäär  on teatavasti sel aastal 2.13! Isiklik abistaja ON palgatööline. Seega, lihtne mõistmine, et ei leidagi inimesi abistajateks, kui tunnitasu on alammäärastki allpool.
Siis olen olnud ja olen edasi väga kuri, kui ikka ja jälle pean kuulades tõdema, kui naeruväärselt ebainimlik on isikliku abistaja tunnitasu siin - seal.  Nt Tallinnas.
Siis minu enda isikliku abistaja tunnitasu ülihea. Seda muidugi tänu minu endale, et saan oma rahaga väga keeruliselt "mängida". Ma siinkohal praegu ei julgegi öelda, kui suur on minu väga heade abistajate tunnitasu sotsiaalmaksuga, mida nemad loomulikult ei näegi, aga mida Maksuamet järjekindlalt nõuab :) Öeldes seda, saaksin kindlasti kadestajad hetkel juurde... Uskuge aga, see on minu võimalus täna üleüldse elada. Ja palvetan sageli, et mul jaguks  jaksu veel kauaks, et annetada IAT-le. Tõsiselt. Annan ju selgelt iseendale aru, mis siis juhtuks minuga, kui seda võimalust poleks...
Isiklikud abistajad on kindlasti väärt väga head töötasu ja samas ka tunnustamist!

Kommentaare ei ole: