esmaspäev, november 24, 2014

Vastus Taskust

Sain täna Tasku keskuse Turundus-ja kommunikatsioonijuhilt Kristelilt vastuse seoses õnnetu inva - wc võtme looga, mida blogisin paar nädalat tagasi. Ausalt ma ei suhelnud otse nendega, kuid siiski jõudis võtme lugu läbi mitme inimese Kristelini. Vastus on positiivne ja asju selgitav. Mina jäin rahule. Mõistan.
- Tol päeval töötas uus klienditeenindaja (tudengineiu), kes tegi väikese apsaka - neile rõhutakse, et puudega inimestelt panti ei küsida. Ma loodan südamest, et ta ülemused andestasid talle ka, mina andestasin küll. Juba ammu. 
Võtmest, miks ei saa inva-wc lukust lahti hoida. Katkend vastusest:  "Nimelt jääb klientide poolt nädalas tagasi toomata 2-5 invatualeti võtit - lisaks sellele, et erivõtme tegemisega kaasneb (aja)kulu, püüame vältida olukorda, kus meil pole ühtegi võtit välja anda küsijale. Võtmeid unustatakse tagasi tuua (selle vältimiseks oli millalgi ka kiip võtme küljes, mis keskusest väljudes piiksus ja end sel moel taskus/kotis meelde tuletas  - seda hakati kasutama kurjasti - poodi minnes mainit, et mul on tualetivõti, sestap värav piiksub - esimese sellisel moel varguse järel pidime sellest lahendusest loobuma) või jäetakse lihtsalt endale." See on uskumatu, kuidas võtit kasutati. Mulle EI tuleks pähegi inva-wc võtit, mis on siiski  n ö avalik abivahend, nii julmalt kasutada... Inimesed, mõelge pisutki rohkem! Mina ei oska muud sellepeale öelda.
Probleem on ka asotsiaalidega, kelledele muutub avatud wc ühesõnaga koduks, magamiskohaks, aga ka taara majanduskohaks. Saan aru vägagi hästi, et pärast neid ei soovi vist keegi sinna eriti sisendada. Samas saan aru, et kodututele   on see hästi soe ja ilus koht, kus olla.
Kui palju probleeme tõi välja üks võti!
Bussijaama ja Tasku ümbruses on tõesti rohkem kodutuid/asotsiaale näha, kui nt Kaubamaja lähedal.
Tõsiselt kurb, kui mõni suurem probleem suurendab väikest probleemi. Väike probleem võiks olla olenematagi...

KUID,
Tasku töötajad ei lepi ka praeguse olukorraga. Otsivad paremaid tehnilisi lahendusi. Lähima 2 - nädala jooksul saavad inva - tualetid uue lahenduse. Eks ma siis pean meeles ja kontrollin üle, kas on parem ja lahedam. :)

Kristel tänas  mind, et ma  ei jätnud probleemi ja pahameelt enda teada, vaid seda jagada otsustasin. See on vahva, et mõistmine on vastatikkune, minu meelest. Olen nõus edaspidigi tähelepanekuid jagama Taskust Taskule! Ka häid tähelepanekuid. Jooksen sealt ju läbi suht sageli...


Kommentaare ei ole: