esmaspäev, detsember 18, 2006

Kahjuks ei ole täna 1. aprill !!!

Sain kaks tundi tagasi teada, mida minust ja me ühingust arvatakse. Ühing olevat puude keskne ja ei kaasa erivajadusteta inimesi. Vot nii!!!
Kui täna oleks 1. aprill, siis võtaksin seda aprilli naljana, mida MINA ei usukski. Täna on aga 18. detsember ja sügav jõuluaeg.

Mis kontextis see arvamus õhku visati, jäägu see veel ütlemata hetkel. Saate varsti õigepea teada, luban. Soovin kõigepealt ise selgust ja valgust selles küsimuses saada.

Siiski on hea nali!
Kurb nali!
Nali, millest ei aru ei saa.

Mina olen eluaeg olnud MITTE PUUDE ehk ERIVAJADUSE KESKNE. Selle suuna poole püüdleb või õieti on võtnud tee meie ühingki.

Või räägin koguaeg, kui sant ikka olen :D
Mis arvate?
Kas olen elanud vaid puudega maailmas ega pole iialgi kaasa vedanud erivajadusteta inimesi enda ümber...
Laupäevalgi tõdesime projekti kirjutades, et igaüks on ühiskonna rakukene. Ühiskonna hoiakute muutmine algab igaühest endist. Kõik mu suur tutvusringkond on muutnud oma hoiakuid loodetavasti ka ikka ühiskonna suhtes, mitte aind minu suhtes. Mina ei ole ealeski kedagi tagasi tõrjunud, kuna olen vigane... Sorry! Tavaliselt ma endale nii õelalt ei ütle. Mul on muud väärtused. Puue ei saa olla ometi väärtus!!! Puue on inimese eripära nagu sinised silmadki...
Ok. Kui mina ja me LEEPÜ (ühing peab olema mingil viisil juhi nägu ja vastupidi - juht peab olema liikmete nägudega, muidu ei tule eriti mitte midagi koostegemisest välja) ega kaasa erivajadusteta inimesi oma tegemistesse, siis on ainus küsimus: miks paljud erivajadustega inimesi paljude erivajadusteta inimeste poolt tõrjutud kui võrdväärsed inimesed.?
Kes keda tõrjub või kaasab?
Tõsi, on hingelisi barjääregi, mis takistavad normaalseid hoiakuid nii erivajadusteta kui erivajadustega inimestel.
Järjest rohkem olen veendunud, et Eestis väärtused nihkes. Omaenda väärtushinnangud on nihkes.

Oi, võiksin veel lõputult vahutada :) Ootame päris lõpp tulemuse teemale ära - siis lubage, mullitan edasi ja siis selgemini :)
Usun, et mõistmine tuleb samm - sammult. Järjekindlusega.
Mitte mõistmistahe on nende probleem, kes ei suuda mõista maailma kooskõla.

Kommentaare ei ole: