laupäev, detsember 23, 2006

Kell vähe, aeg palju...

Nüüd jõulupärg ehtes klaaslaual. Tirisin kapipõhjas kuuseehtedekasti välja. Ja valmistasin ehtedest kunstipäraseid asjakesi.
10 cm kuusk on ka. Kunst.
Kõik on nii nagu peab jõuluajal ikka olema!!!
Kuuselõhn puudub vaid.
Kuuselõhna saab juurde mõelda. Meelde tuletada.
Eelmine aasta oli ilusad ehtsad kuuseoksad. Õnnestus nad seada puhtjuhuslikult hobusee kujuliselt. Jõle kihvt oli!
Tegelikult kuuseoksa igatseb papa rohkemgi kui mina. Niisiis, ehk päkapikk kuulis mu sosinaid ja toob veel homme... Kui mitte, siis olen mina jaanipäeval rõõmus, et ei pea koristama kuuseokaid :)
Küpsestasime täna papaga kohupiimasaiaa. Ta kokab hästi.
Kuigi jah papa tervis on jube kehv, silm nähtavalt jääb kehvemaks. Ometi on õlupudel nurgas. Ma ikka mõtlen, et hea tervis peab olema, et juua... Sõltuvus on suur. Ega polegi parata, las rõõmutseb jõuludest. Mul niikuinii ei ole taas alkohooli kodus. Põhimõtteliselt.
Aasta tagasi oli küll kallim vein mul. Olin õnnelik, et remont lõpuks oli enam - vähem valmis. Jõuluõhtul jõime kahekesi. Kusjuures ta oli kaine ega ei teadnudki veini olemasolust absoluutselt. Üllatus, kui küsisin: "Kas minuga ka veini jood?" Suveni rääkis papaa, kuidas ta tütrega jõuluõhtul veini jõi :) Tegelikult hästi armas oli! Minupoolt oli seesugune tegevus peaegu esmaakordne. Ma ei oleks veinipudelit välja võtnud, kui papa oleks purjus olnud...
Hetkel ei ole aeg halvale mõelda.
On aasta kaunim aeg.
Andestamisaeg.
Veidi kurb aeg.
Papa tervise muretsen siiski. Minu muretsemine ei aita siin enam midagi.

Kell on vähe. Täna.
Aeg palju selles aastas. Veel kaheksa päeva ja saabki vana otsa...

Kommentaare ei ole: